Izložba „Nizovi-intenziteti“ u Centru savremene umjetnosti

 Izložba „Nizovi-intenziteti“ u Centru savremene umjetnosti

Foto Facebook

U Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Klub, od sjutra biće otvorena izložba „Nizovi-intenziteti“ umjetnice Željke Jovićević.

Željka Jovićević je rođena 1992. godine u Kotoru. Osnovne i specijalističke studije slikarstva završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju.

Nagradu za najboljeg studenta Studijskog programa Slikarstvo dobila je 2015. godine. Trenutno pohađa master studije iz transdisciplinarne humanistike i teorije umjetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Ovo je njena prva samostalna izložba.

O svom radu, autorka je, između ostalog, zapisala:

“Intenzitet nije samo vizuelni efekat ili kvalitet bojenog sloja, već njihova istovremenost. S jedne strane, intenzitet je zasićenost boje – chrome, njen puni kapacitet; s druge strane, on je uslov da se slika doživi kao dejstvo ujednačenog strujanja ili kao „ostrvo koje isijava jasnoću“, koje „mijenja prostor svojim prisustvom“ (Klement Grinberg). Ali, da bi slika bila intenzivno polje, ona takođe mora biti aktivna dvodimenzionalna površina, odnosno – energija,“ navodi se u saopštenju iz Centra savremene umjetnosti.

Zvanično otvaranje izložbe se neće održati zbog epidemiološke situacije.

Izložba se može pogledati do 31.12.2020.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja