Goblin Zeppelin na Želježničkoj stanici u Podgorici

 Goblin Zeppelin na Želježničkoj stanici u Podgorici

Foto Platform 081

Podgorički metal bend Goblin Zeppelin nastupio je tokom vikenda za Platform081 na Željezničkoj stanici u Podgorici.Metal bend Goblin Zeppelin postoji još od 2006. godine, kao ideja kreatora benda Miloša Klikovca. Deset godina kasnije, u bend dolazi Balša Knežević koji preuzima ulogu basiste i prvobitna ideja počinje da poprima konkretan oblik. Ubrzo snimaju i prvi album pod nazivom “Burn The Idol” i par godina kasnije polako počinju sa radom na novom albumu. Pored njih dvojice, bend Goblin Zeppelin čine: Ivan Vukasnović (solo gitara), Miloš Knežević (bubanj) i Filip Vujović (vokal).Nastup za Platform081 je njihova prva svirka nakon dvije godine pauze.Zbog epidemiološke situacije publika je nastup podgoričkog benda mogla da prati putem prenosa uživo na linku na YouTube kanalu i Facebook stranici organizacije Platform081.

Platform081 je multimedijalna platforma koja se bavi osmišljavanjem i realizacijom raznovrsnih događaja iz oblasti umjetnosti i kulture i polako ali sigurno postaje mjesto susreta i stvaranja novih kreativnih industrija. Do sada su za Platform081 nastupali AudioStorm na krovu KICa Budo Tomović, Artem Brovko u Barskoj marini, Necke na tvrđavi Mogren, Gilerz na Stadionu pod Goricom, Rudolf na Biogradskom jezeru, Džanum na jezeru Krupac i mnogi drugi čiji se nastupi mogu vidjeti na YouTube kanalu Platform 081.

„Svakodnevno svjedočimo ekspanziji alternativne muzičke scene u Crnoj Gori, pa ipak – kao da na našem medijskom nebu nema dovoljno prostora za produkciju koja upravo doživljava svoj procvat“, kazali su iz Platform081.

Ističu da upravo zbog toga Platform081 i postoji.

„Naša metal scena je prilično mala, što nam je bio dodatni podstrek da se, na naše zadovoljstvo i na radost publike, okrenemo i tom muzičkom žanru. Po reakcijama ljudi koji su pratili stream na YouTube-u i Facebooku vidjeli smo da je saradnja sa Goblin Zeppelin-om bila nešto što su ljubitelji ovog muzičkog žanra dugo čekali.“- istakli su iz Platform081.

Dodalisu da su zahvalni osoblju Željezničke stanice u Podgorici, bez čije pomoći i razumijevanja ne bibilo moguće realizovati ovaj projekat na lokaciji koju su željeli.Osnivač benda Miloš Klikovac je nakon svirke rekao da je ovo prvi put da bend svira bez publike: „

Ovaj nastup je povratak Goblin Zeppelina, sa novim pjevačem. Bilo je neobično svirati bez publike, ali znamo da su live stream pratili naši prijatelji i porodica i dali smo sve od sebe da prenesmo makar djelić energije koja se može osjetiti na našim svirkama sa publikom koja je tu, ispred nas“, kazao je Klikovac.

Filip Vujović je novi vokal benda Goblin Zeppelin, kome je ovo bio prvi nastup. On je rekao da je dugo imao ambiciju da postane član benda Goblin Zeppelin.

„Ovo je moj prvi nastup za Goblin Zeppelin i prezadovoljan sam ovom svirkom. Samo se nadam da je bend zadovoljan mnome onoliko koliko sam i ja zadovoljan“, kazao je Vujović nakon nastupa.oce@platform.me | Hercegovačka 11, Podgorica, Crna Gora

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja