Film „Čekajući varvare“ u kandidaturi za nagradu Oskar

 Film „Čekajući varvare“ u kandidaturi za nagradu Oskar

Foto: Printscreen

Filmsko ostvarenje Čekajući varvare čiju produkciju potpisuje Iervolino Entertainment, koji je ranije ove godine osnovao kompaniju Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji, u postupku je kandidature za najprestižniju filmsku nagradu Oskar, prenosi City Magazine.

Ovaj film rađen je po istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario, dok režiju potpisuje proslavljeni kolumbijski reditelj Siro Gera, u svom prvom ostvarenju na engleskom jeziku. Glavne uloge povjerene su glumcima Džoniju Depu i Robertu Patinsonu, kao i Oskarovcu Marku Rajlansu.

Radnja filma Čekajući varvare odvija se na granicama izmaštanog orijentalnog carstva, a u fokus stavlja vječno pitanje odnosa starosjedelaca i osvajača, „napredne civilizacije“ i „varvara“. U naizgled mirnu pograničnu oblast carstva pod upravom ostarjelog načelnika, koga tumači Mark Rajlans, iznenada stiže kontroverzni pukovnik Džol (Džoni Dep), koji svojom brutalnošću prema okolnim narodima u načelniku budi sumnju i duh pobune protiv režima kojem i sam pripada.

„Ključna stvar koja me je privukla ovom projektu jeste to što je poruka knjige i filma Čekajući varvare vanvremenska. Iako se radnja ne odvija u stvarnom svijetu, svako se sa njom može poistovetiti – kako prije 40 godina kada je knjiga napisana, tako i u današnje vreme“, rekao je Andrea Iervolino, producent filma i direktor produkcijske kuće Iervolino Entertainment. „Trenutno smo u procesu nominovanja filma za Oskara, a iako je u potpunosti snimljen u italijanskoj produkciji, zvanični jezik filma je engleski i to mu daje mogućnost da bude kandidovan u glavnoj kategoriji. Sada nam samo ostaje da svijetu dokažemo da su Varvari dovoljno specijalni i drugačiji, te stoga i dostojni ove prestižne nagrade“, dodao je Andrea Iervolino.  

Kompanija Iervolino Entertainment počela je sa radom u Srbiji potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju sa Ministarstvom privrede Republike Srbije i produkcijskom kućom našeg proslavljenog glumca i producenta Miloša Bikovića, Archangel Digital Studios.

„Film mi se veoma dopao i Andrei želim svu sreću u trci za Oskara. Čekajući varvare još jedan je primjer toga da se Andrea uvek trudi da svojim filmovima prenese neku važnu poruku, te učini svijet malo ljepšim mjestom“, rekao je Miloš Biković. „Ne sumnjam da će i projekti koje radimo zajedno u Srbiji doživjeti isti uspjeh, iako se nalazimo na samom početku. Štaviše, animirani serijal Pafini, dijelom kreiran i u Srbiji, tokom protekle nedjelje bio je na Apple TV-u gledaniji od Diznija“, zaključio je Miloš Biković, prenosi City Magazine.  

Andrea Iervolino i Miloš Biković

Za svega šest mjeseci postojanja, Iervolino Studios danas radi na dvije lokacije, u Novom Sadu i Beogradu, i zapošljava više desetina talentovanih kreativaca – od storibord umjetnika, preko 3D i 2D animatora, do grafičkih dizajnera, montažera i drugih. Kompanija Iervolino Studios već uveliko učestvuje u produkciji animiranih kratkometražnih filmova za svjetska tržišta a jedan od prvih projekata u kome je učestvovala predstavlja kratkometražni animirani serijal Pafini koji je dostupan na Apple TV i Amazon Prime digitalnim platformama. Takođe, u planu je proširenje kompanije i nova zaposlenja, kao i mnogobrojni projekti o kojima će uskoro biti riječi, piše City Magazine.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja