Direktorica CNP-a demantovala navode predsjednika Sindikalne organizacije Crnogorskog narodnog pozorišta

 Direktorica CNP-a demantovala navode predsjednika Sindikalne organizacije Crnogorskog narodnog pozorišta

foto cnp

Preduslov za donošenje Akta o procjeni rizika jeste postojanje Akta o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

„Crnogorsko narodno pozorište donijelo je novi Akt o sistematizaciji radnih mjesta u oktobru ove godine i trenutno smo u fazi sprovođenja istog i usaglašavanja sa drugim zakonskim aktima i propisima. U pitanju je kapitalan, obiman i zahtjevan administrativni posao koji se sastoji iz više faza. Nakon usklađivanja ugovora o radu zaposlenih u JU CNP sa novim Aktom o sistematizaciji, sledeća faza je izrada Akta o procjeni rizika. Sama činjenica da su Planom javnih nabavki za 2020. godinu predviđena sredstva za izradu ovog akta potvrđuje riješenost CNP-a kao odgovorne institucije da sprovodi sve zakonske obaveze, pa tako i ovu.

Nakon usvajanje novog Akta o sistematizaciji Mihailo Caušević iskoristio je i ovaj momenat da opet istupi javno i svojim negodovanjem pokuša da uruši ugled institucije koja funkcioniše na redovan i zakonit način. Neshvatljivo je da se samo mjesec nakon usvajanja nove sistematizacije vrši pritisak na upravu CNP-a i ovakvi navodi iznose u medije, iza čega stoje i lični interesi koji će, uostalom, biti uvaženi donošenjem Akta o procjeni rizika.

Takođe naglašavam da je tokom epidemije koronavirusa CNP preduzelo sve mjere da zaštiti zdravlje svih zaposlenih, što se pokazalo i tokom rada na veoma značajnom projektu – predstavi „Posjeta“ koja je nedavno završena. U okolnostima epidemije CNP je uspjelo da više od dva mjeseca održi proces rada poštujući sve mjere i smjernice NKT-a i Instituta za javno zdravlje, uz dodatne napore i brojna testiranja glumaca, autorske ekipe i drugih zaposlenih koji su bili uključeni u rad na predstavi.

Ispunjavajući sve svoje obaveze i ne prekidajući produkcione aktivnosti, nastojaćemo da CNP i dalje bude institucija čiji su ugled i zakonitost rada neupitni“, navodi se u saopštenju direktorice, Milice Tomović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja