Bečić otvorio šesto izdanje Green Montenegro International Film Festivala

 Bečić otvorio šesto izdanje Green Montenegro International Film Festivala

Foto: Printscreen

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić obratio se virtuelnim putem na otvaranju konceptualnog filmskog festivala Green Montenegro International Film Festivalu (GMIFF), posvećenom zaštiti životne sredine.

Pozdravljajući učesnike i organizatore, predsjednik Bečić je rekao da šestogodišnja istrajnost organizatora na podizanju ekološke svijesti i promovisanju Crne Gore kao države koja se svojim najvišim pravnim aktom obavezala da čuva prirodu i zdravu životnu sredinu, ne predstavlja ništa manje od pravog i čistog ustavnog patriotizma.

“Kao predsjednik najvišeg predstavničkog i zakonodavnog doma građana podsjetiću vas da je Crna Gora prvim članom Ustava proklamovana kao ekološka država, a da je u njegovoj preambuli istaknuto uvjerenje da je država odgovorna za očuvanje prirode i zdrave životne sredine. Crna Gora se voli tako što se brane njene rijeke, šume; Crna Gora se voli i kroz ovakav ekstremno važan i u našoj državi jedinstveni projekat u okviru kojeg možemo sve prethodno i još mnogo toga da vidimo kroz objektiv kamere talentovanih i kreativnih filmskih stvaralaca“, kazao je on.

Ovom prilikom, predsjednik Bečić je poručio da će „vrata Skupštine Crne Gore  uvijek biti otvorena za sve otrježnjujuće projekte koji na ovako originalan način doprinose kreiranju ekološkog narativa u društvu kakvo je crnogorsko koje sa ustavnih proklamacija konačno mora da pređe i na djela“.

U uvodnom dijelu, prisutnima su se obratili i Blagota Marunović, direktor festivala, princ Nikola Petrović Njegoš, član Savjeta festivala, Ivana Vojinović, predsjednica Savjeta festivala , Nikola Medenica, član Savjeta festivala.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja