5 filmova iz 2020. koji su nas impresionirali

 5 filmova iz 2020. koji su nas impresionirali

Foto: Printscreen

2020. je bila veoma neuobičajena godina za filmsku industriju. Zbog pandemije korona virusa, većina prestižnih festivala je otkazana, premijere dugo očekivanih blokbastera su odložene za 2021, a snimanje novih filmova se odvija u znatno drugačijim uslovima nego ranije, piše CIty Magazine.

Ipak, i u takvim okolnostima pojavila su se neka veoma zanimljiva filmska ostvarenja ove godine.

Da 5 Bloods

Da 5 Bloods je priča o četiri veterana rata u Vijetnamu koji se vraćaju u ovu zemlju kako bi pronašli grob svog poginulog ratnog saborca, ali i zlato koje im je on pomogao da sakriju. Film je režirao Spajk Li.

Relic

U fokusu radnje horor drame Relic je nestanak Edne, starije gospođe koja pati od demencije. Njena ćerka Kej i unuka Sem odlaze u porodičnu kuću kako bi je pronašli, a tamo ih ček pregršt dokaza Edninog psihološkog propadanja, ali i nešto mnogo čudnije.

Kajillionaire

Kajillionaire je neobična dramedija o porodici prevaranata koji čine muž, žena i njihova ćerka jedinica, koju tumači Evan Rejčel Vud. Njen život će se okrenuti naglavačke kada njeni roditelji odluče da u svoje nelegalne aktivnosti uključe i jednu devojku sa strane, koju su tek nedavno upoznali.

Cuties

Cuties je francuski film o odrastanju u čijem je fokusu 11-godišnja devojčica poreklom iz Senegala koja je sa jedne strane okružena tradicionalnim vrednostima Islama u svom domu, a s druge strane znatno drugačijim standardima ponašanja u kulturi moderne Francuske, ali i na internetu.

Tigertail

Tigertail je drama o emigrantskom iskustvu tajvanskog radnika, koji je u potrazi za boljim životom napustio svoju domovinu i preselio se u SAD. Film je režirao Alan Jang, a on je ujedno i njegov scenarista.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja