„Kruna“ dobila četiri Zlatna globusa

 „Kruna“ dobila četiri Zlatna globusa

Foto: The Crown

Netfliksova serija „Kruna“ (The Crown) osvojila na 78. ceremoniji dodjele Zlatnih globusa je četiri priznanja u kategorijii televizijskih ostvarenja, uključujući za najboju dramsku seriju za svoju četvrtu sezonu.

Ceremonija dodjele Zlatnih globusa, prva u sezoni nagrada pomjerenoj zbog korona virusa, održana je noćas virtuelno sa voditeljkama na dvije strane američke obale, u Los Anđelesu i Njujorku. Zlatni globusi se dodjeljuju za film u dvije kategorije, drame i komedije, mjuzikl i odvojeno za televiziju.

Poslije usmjerenja na kraljicu Elizabetu drugu u prve tri sezone „Kruna“ je u četvrtoj sezoni u centru pažnje imala princa Čarlsa i princezu Dajanu, mada je kraljica i dalje prisutna. Mladi britanski glumci Ema Korin (Dajana ) i Džoš O’Konor (Čarls) dobili su noćas na Zlatnim globusima nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca u dramskoj seriji.

Američka glumica Džilijan Anderson takođe je nagrađena za najbolju žensku pomoćnu ulogu za interpretaciju bivše premijerke Margaret Tačer, u četvrtoj sezoni „Krune“ koja obuhvata vrijeme njenog mandata između 1979. i 1990. godine.

Netfliks je bio veliki pobjednik u kategoriji televizije na dodeli Globusa ove godine, jer je pored nagrada za „Krunu“ dobio i dve nagrade za „Damin gambit“ (Queen’s Gambit) uključujući i za najbolju mini seriju.

Glumica iz „Daminog gambita“ Anja Tejlor-Džoj, takođe je nagradjena za najbolju glumicu u mini seriji.

Serija „Schitt’s Creek“ nagrađena je za najbolju seriju u kategoriji komedija, a jedna od zvijezda serije Ketrin O’Hara za najbolju glumicu u komediji.NovoPopularnoNove mjere na snaziU Republici Srpskoj od danas dozvoljena muzika uživo, maske na otvorenom nisu obavezne10:13Zdrav napitak za početak danaSmuti sa malinama i bananama10:11Britanski CN TravellerCrna Gora sa jednom od najljepših plaža u Evropi09:59„Kršenje zakona o telekomunikacijama i podsticanje javnih nereda“Bivša liderka Mjanmara Aung San Su Ći na sudu, optužena za još dva djela09:53Olakšanje na pomoluZoom dodaje automatsko titlovanje za sve besplatne naloge09:47„Njihov jedini poriv je bio da budu tas na vagi“Radovanić SDP-u: “Ni tamo ni ovamo”, Đukanović vam je uvijek kreirao politiku09:41Uz ovu aplikaciju je to mogućeLajv pozadina za Android telefone09:35Moskva poručuje:Tviter krši zakon09:30Ulagači se nadaju ubrzanju oporavka privreda od koronakrizeCijene nafte u februaru skočile oko 20 odsto09:24Priznanje za seriju„Kruna“ dobila četiri Zlatna globusa09:11Ministarstvo zdravljaTo što dr Mugoša sprečava Skupštinu Ljekarske komore da zavede svoje odluke ne čini ga njenim predsjednikom08:55Godišnja konferencijaTramp negirao da osniva partiju08:41MUPOd danas u funkciji call centar uoči izbora u Nikšiću08:29ĐukanovićCG neće i ne smije dozvoliti da diskriminacija bude bez odgovora08:17Ključne riječi i teme

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja