Zbog teške ekonomske situacije vozači zaboravljaju da registruju automobil

 Zbog teške ekonomske situacije vozači zaboravljaju da registruju automobil

Foto: FOS Media

Teška ekonomska situacija učinila je da se na registraciju vozila ili produženje saobraćajne zaboravi, a time se ulazi u brojne rizike, kazao je zamjenik komandira OB Kolašin Slađo Vukićević, najavljujući početak kampanje “Stop za neregistrovana vozila“.

On je istakao da registracija vozila treba bude jedan od prioriteta u porodičnim budžetima, pišu Dnevne novine. 

Kampanja koja se organizuje na nacionalnom nivou počela je u četvrtak 17. decembra i trajaće do narednog četvrtka – 24. decembra.

Kako je naveo Vukićević, djelovaće se preventivno i represivno.

“Pripadnici OB Kolašin će dijeliti flajere, ali i na ovaj način želimo da uputimo apel našim sugrađanima da pronađu mogućnosti da regustruju vozila. To je obaveza koja je propisana zakonom, a biti neregistrovan znači pristati da se vozi tehnički neispravno vozilo, da vozač ugrožava sebe i svoje saputnike. Koliko god da košta registracija, rizik je veći, a opasnost neizbježna”, kazao je Vukićević.

On je podsjetio da je tokom ove godine sankcionisano 8.688 vozača na teritoriji Crne Gore zbog upravljanja neregistrovanim vozilima.

“Srijećemo se sa prekršajima da se upravlja neregistrovanim vozilima, da se upravlja vozilima gdje nije produžena saobraćajna dozvola. Imamo primjer da druga lica upravljaju tuđim vozilima kada se kažnjava i vlasnik i onaj koji upravlja. Kazne su od 80 do 360 eura za fizička lica, odnosno od 600 do 3.000 eura. Vjerujemo da su rizici upravljanja neregistrovanim vozilom puno veća opomena od visine kazni jer se često rizikuju životi i onih koji upravljaju neregistrovanim vozilom, ali i drugim učesnicima u saobraćaju”, poručio je Vukićević.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja