Zbog prinudne obustave video nadzora, igrališta na teritoriji Podgorice ponovo na meti vandala

 Zbog prinudne obustave video nadzora, igrališta na teritoriji Podgorice ponovo na meti vandala

foto pg biro

Po prijavi NVO MANS, Glavni grad je bio prinuđen da privremeno obustavi snimanje javnih površina prethodno omogućeno zahvaljujući instalaciji sistema video nadzora, a sa ciljem suzbijanja sve češćih pojava otuđenja i devastacije imovine Glavnog grada, posebno parkovskog mobilijara i dječijih igrališta.

Foto pg biro

Kao posljedica toga, upravo onako kako smo pretpostavljali i na vrijeme upozorili, posljednjih dana i sedmica zabilježeni su brojni primjeri vandalizma na tek uređenim igralištima i parkovima. Posljednji takav primjer desio se na igralištu iza zgrade ‘’Simpo’’  koje je uređeno tokom septembra mjeseca, a za čiju je rekonstrukciju izdvojeno preko 59.000 eura. 

„Dok čekamo izjašnjenje Agencije za zaštitu ličnih podataka, koristimo priliku da zahvalimo NVO MANS na tome što će, umjesto u izgradnju novih dječijih igralista, novac poreskih obveznika po ko zna koji put biti utrošen na popravku postojećih. 

Apelujemo na sve građane da se odgovorno odnose prema javnim gradskim površinama, a svi oni koji primijete nesavjesno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način ugrožavaju vizuelni i funkcionalni efekat javnih zelenih površina, da takvo ponašanje prijave Upravi policije ili Komunalnoj inspekciji“, navodi se u saopštenju iz Glavnog grada.

Foto Pg biro
Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još