Zbog otmice i maltretiranja saslušane tri osobe, među njima i Radoslav Gile Stanišić

 Zbog otmice i maltretiranja saslušane tri osobe, među njima i Radoslav Gile Stanišić

Foto: iStock

Policija je saslušala Radoslava Stanišića, Stefana Popovića i Marka Velkovskog zbog otmice i maltretiranja Nemanje Velkovskog (17), saopšteno je FOS-u nezvanično iz policije.

Po naredbi nadležnog suda obavljen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi Radoslav Stanišić.

U izjavi datoj policiji Velkovski navodi da je 30. decembra bio kući kada ga je telefonom pozvao poznanik Stefan Popović, koji mu je rekao da izađe ispred kuće, što je Velkovski i učinio. Nakon što je došao do automobila Popović je izašao iz kola i uz silu natjerao Velkovskog da uđe u automobil, tvrdi on.

U automobilu osim Popovića, kako navodi Velkovski, bili su i Marko Velkovski, brat od strice Nemanje, Gile Stanišić i dva nepoznata mu momka.

On navodi da je od njega traženo da donese kriptovani telefon koji se nalazi u njegovoj kući, a da će mu zauzvrat Stanišić dati “malo bijelog, trave, novac sve što bude trebalo“. Nakon što je izašao iz kola Velkovski se uputio u kuću druga Nikole Vujoševića i odatle je pozvao policiju.

Velkovski je u izjavi datoj policiji negirao da posjeduje kriptovni telefon.

„Po nalogu nadležnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu preduzimaju se izviđajne mjere i radnje u pravcu krivičnog djela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti“, kazali su nam nezvanično iz policije.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja