Zbog oružja i droge u Podgorici procesuirano 11 osoba

 Zbog oružja i droge u Podgorici procesuirano 11 osoba

Foto: Ilustracija

Podgorička policija je u proteklih 10 dana sprovela više operativnih akcija na području Glavnog grada u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika i pronalaska oružja u ilegalnom posjedu.

“U ovim aktivnostima policija je izvršila kontolu 11 osoba, preglede četiri vozila i pretrese tri objekta. Tri lica će odgovarati za krivična djela, pet lica za prekršaje dok će tri lica platiti novčane kazne”, saopšteno je iz policije.

U mjestu Mataguži policija je pretresla objekte koji koristi I.K. (55) kada je pronađena i oduzeta lovačka puška.

“On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navode iz policije.

Kako su dodali, policijski službenici su prilikom pretresa ovih prostorija pronašli i drugu lovačku pušku sa 97 komada municije za koju su provjere u toku jer oružni list glasio na drugu osobu.

Pretresom lokacije koju koristi L.I. (23) i njegova srodnica B.I. (50) policija je pronašla lovačku pušku i 11 komada municija u ilegalnom posjedu.

“Protiv L.I. i B.I. biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navode iz policije.

Protiv G.R. (50) podnijeta su dva prkršajna naloga po Zakonu o oružju.

“Pretresom kuće koju koristi pronađena je vazdušna puška sa optičkim nišanom i startni pištolj sa 11 komada municije za startni pištolj”, saopšteno je iz policije.

Kontrolom vozila kojim je upravljao M.D. (19) pronađen je startni pištolj te mu je izdat prekršajni nalog takođe po Zakonu o oružju.

U sklopu aktivnosti sprovedenih na suzbijanju ulične prodaje narkotika podnijeto je pet prekršajnih prijava protiv pet lica zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga.

“U tri akcije je pronađeno dva pakovanja marihuane, jedno heroina, četiri lista marihuane kao i tzv. drobilica namjenjena za usitnjavanje opojnih droga. Prekršajne prijave su podnijte protiv I.R. (41), N.B. (25), M.L. (28), L.R. (21) i S.B. (22)” navode iz policije.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja