Završen sajam stipendija i praksi UCG

 Završen sajam stipendija i praksi UCG

Foto UCG

Sajam praksi i stipendija, u organizaciji Karijernog centra Univerziteta Crne Gore je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i uvođenja novih mjera NKT-a, završen onlajn, putem Zoom platforme.

Iz Karijernog centra naglašavaju da je bila izuzetno zahtjevna i teška tehnička organizaciju zbog kratkog vremena u kom je Sajam bilo neophodno preusmjeriti na onlajn verziju, pa su se izvinili što je zbog tehničkih problema određeni broj intervjua izostao kod nekih poslodavaca i studenata, ali ističu da će se ti intervjui organizovati u narednoj sedmici.

“Sajam je u ovom semestru obuhvatio studente sa devet fakulteta, koji su imali priliku da obave razgovore sa 50 poslodavaca i na taj način naprave prvi korak ka njihovom zapošljavanju, kroz obavljanje prakse ili ostvarivanjem prava na stipendiju. U narednom periodu obaviće se konačna evaluacija prvog Sajma stipendija i praksi, nakon koje će se znati tačni ishodi, iako su već sada povratne informacije svih učesnika Sajma, veoma pozitivne”, naveli su u Karijernom centru UCG i najavili više projekata ovog tipa, koji će uključiti ostale univerzitetske jedinice i veći broj poslodavaca.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja