Zapuštena lokacija uskoro postaje moderna sportsko-rekreativna zona

 Zapuštena lokacija uskoro postaje moderna sportsko-rekreativna zona

Foto: Goran Škatarić

Podgoričko naselje Dahna-Kolovrat dobiće uskoro modernu, funkcionalnu sportsko-rekreativnu zonu, zahvaljujući ugovoru o donaciji u okviru programa „Mikro 020“, koji su nedavno potpisali Glavni grad i kompanija „Bemaks“, u vrijednosti od 100.000 eura.

To je epilog inicijative koju su mještani ovog dijela Dahne iz ulica 1, 2 i 3 i dijela Ulice Kolovrat pokrenuli početkom ove godine, kada je Glavnom gradu dostavljena peticija sa oko 80 potpisa.

“Veoma smo zadovoljni činjenicom da ćemo uskoro dobiti modernu zonu, koja će obuhvatiti teren za mali fudbal, basket, pješačku stazu, igralište za djecu, zelene površine i druge sadržaje. Informisani smo da će radovi početi odmah nakon novogodišnjih i božićnih praznika. Nije potrebno mnogo objašnjavati koliko to znači za stanovnike ovog dijela Dahne, posebno za djecu i omladinu, koji će, napokon, igru i druženje sa ulice preseliti u za to namjenski prostor. Realizacija ovog projekta je školski primjer uspjeha samoinicijativnog organizovanja mještana i spremnosti lokalne uprave da uvaži peticijom upućene zahtjeve”, rekao je predstavnik mještana Goran Škatarić.

Lokacija se nalazi odmah pored Slovenačkog mosta na Morači i godinama je predstavljala veliki problem za nas mještane i ruglo grada, zbog kontinuiranog odlaganja šljunka, građevinskog šuta i razne vrste otpada.

U cilju njenog uređenja, Komunalne usluge i Zelenilo su proteklih mjeseci na poziv mještana uklonili deponovani materijal, šiblje i drveće koje je godinama raslo nekontrolisano. Time je zemljište pipremljeno za dalje radove i pretvaranje ovog prostora u jednu od najljepših zona u gradu.

“Vjerujemo da će početak realizacije izgradnje sportsko-rekreativne zone na obali Morače podstaći mještane, Glavni grad i zainteresovane kompanije na nove ideje i projekte, u cilju unapređenja uslova života stanovništva ovog podgoričkog naselja”, zaključio je Škatarić.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još