Zagorič uskoro dobija novu parkovsku površinu

 Zagorič uskoro dobija novu parkovsku površinu

foto pg biro

Naselje Zagorič, u nastavku Ulice II crnogorsog bataljona, uskoro će dobiti uređeni prostor za sve generacije na preko 2.000 kvadrata.

Na ovoj lokaciji biće uređen prostor površine 1.500 m², a osim dječijeg igrališta na podlozi od tartana i prostora za odmor i rekreaciju, na dodatnih 570 m² biće izgrađen i sportski poligon

Vrijednost investicije za dječije igralište je 85.000 eura, a u novi sportski poligon sa ogradom i LED rasvjetom biće uloženo oko 40.000 eura. 

Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo, započele su radove na izgradnji dječijeg igrališta u Zagoriču nakon što je prethodno teren raščišćen od samoniklog rastinja. U toku su zemljani radovi koji obuhvataju nivelaciju terena i uklanjanje površinskog sloja zemljišta ..

Kompletna površina biće ograđena zaštitno dekorativnom ogradom i oplemenjena odraslim sadnicama drveća i ukrasnim žbunjem, dok će na slobodnim površinama biti formirani travnjaci. 

Podsjećamo da je ovu inacijativu građana podržao Glavni grad i u saradnji sa građanima ovog dijla grada obezbijedio neophodna sredstva za realizaciju ovog projekta. 

Animacija budućeg izgleda parkovske površine u Zagoriču:  

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja