Za vikend sankcionisana 122 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

 Za vikend sankcionisana 122 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Foto: FOS Media

U okviru pojačane kontrole saobraćaja, službenici saobraćajne policije su u dane vikenda, na teritoriji Crne Gore u vremenu od 18 do 24 časa, realizovali operativnu akciju „Alkohol“.

Tom prilikom, kontrolisano je 1745 vozača na prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, registrovano je i sankcionisano 122 vozača, od čega je zbog vožnje u alkoholisanom stanju sa više od jednog promila alkohola u krvi, u skladu sa zakonom, lišeno slobode i zadržano čak 46 vozača.

„Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kako bi i na ovaj način uticali na neodgovorno ponašanje pojedinih vozača, sve u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama“, saopšteno je iz Uprace policije.

Iz Uprave policije su apelovali na vozače da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, jer na taj način ugrožavaju i svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još