Za učitelja Milana od učenika „odličan pet“: Najbolji učitelji uče iz srca a ne iz knjiga (FOTO+VIDEO)

 Za učitelja Milana od učenika „odličan pet“: Najbolji učitelji uče iz srca a ne iz knjiga (FOTO+VIDEO)

Foto: Pivatna arhiva

Uveo ih je u školske klupe. Naučio prvim slovima, brojevima i drugarstvu. Zajedno su prelazili prve prepreke u novom okruženju i koračali stazom prijateljstva vođeni misijom da budu dobri ljudi. On je njihov uzor, njihov učitelj, a oni njegovi mališani koji su neizmjerno zahvalni za svaki zajednički trenutak. Svoju ljubav prema Milanu Goranoviću, učitelju u OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, ni juče nisu krili učenici petog razreda koji su odlučili da mu se na jedan lijepi način oduže i prirede iznenađenje koje će svi dugo pamtiti.

Foto: Privatna arhiva

Nakon što je izveo na put još jednu generaciju djece učitelj nije očekivao da će se baš juče u jednom Podgoričkom lokalu, dok je ispijao kafu sa suprugom prijateljima, pojaviti cijeli razred. Torta, baloni, majice sa porukama zahvalnosti, pokloni… Goranović nije krio svoje oduševljenje.

„Baš su me prijatno iznenadili. Sjedio sam u lokalu sa prijateljima i nisam znao da se to priprema. Donijeli su poklone, imali su majice sa natpisima. Osjećaj je bio predivan. Na početku sam ostao bez teksta, skroz uzbuđen. Bilo je iznenađenje jer nikome nisu pravili van ustanove i ovako posebno došli poslije podne kada nije period ni za školu. Za mene je to bilo baš drugačije i posebno“, kaže učitelj Milan u razgovoru za FOS.

„Najbolji učitelji uče iz srca a ne iz knjiga“, „Uz vas sam zavolio matematiku“, „Sjutra sa ponosom mogu da kažem da me je podučavao učitelj koji važi za legendu“, „Čas je završen, učitelju od nas – ističe se 5“, samo su neke od poruka koje su se mogle vidjeti na majicama mališana.

Foto: Privatna arhiva

Jasno je da je Milan djeci uzor a kako su našoj ekipi kazali i roditelji koji su učestvovali u organizaciji, djeca vole čak i da se oblače kao njihov učitelj.

„Oni kažu roditejima da sam im uzor a pošto sam stalno u košuljama i oblače se ovako“, priča nam Milan kroz osmijeh naročito ponosan na svoju generaciju koju ispraća ali i na saradnju sa roditeljima koji su bili tu u svakom trenutku.

„Zaista su generacija za pohvalu. Od prvog dana su i roditelji bili fantastični. Istakao bih saradnju za ovih pet godina jer nikada nisam imao problem ni sa jednim roditeljem niti učenikom. Bili su poslušni, uvijek je bila radna, takmičarska atmosfera za vrijeme časa. Čak i kolege kažu da bi mjesecima dolazili u to odjeljenje da predaju, bez ikakve nadoknade, jer je tu milina raditi. Stvarno su bili super. Bio sam im autoritet a sa druge strane imali su slobodu da pitaju šta god hoće, da svaki problem riješimo u školi i da mi sve kažu baš kao što govore i svojim roditeljima“, ponosno nam kaže učitelj.

Foto: Privatna arhiva

I sada, baš kao i na časovima tokom prethodnih pet godina, učitelj Milan Goranović ima još jednu lekciju za ove male a ipak velike ljude.

„Da budu dobri i uspješni i dobri kao što su bili kod mene. Da budu ponos i roditeljima i njihovom učitelju!“

Iznenađenje su sa mališanima organizovali roditelji koji takođe za učitelja Milana Goranovića imaju samo riječi hvale.

Foto: Privatna arhiva

„Učitelj Milan je primjer dobre saradnje sa djecom i roditeljima. Sredina i škola gdje su svi isti, svi spremni da pomognu i na svaki način izađu u susret djeci. Učitelj Milan ima poseban pristup, pristup roditelja. Djeca su zahvaljujući njemu zavoljela školu a čak ga i oponašaju noseći košulje kao učitelj“, kazala je za FOS Sanela Rastoder, majka jednog od učenika, dodajući:

„Ono što im je on usadio je neprocjenjivo, kao i obećanje da će biti tu za njih i da ovo nije kraj druženja. Naučio ih je da postanu dobri ljudi i da ostanu najbolji!“

Vjerujemo da će ovaj trenutak i učitelj i njegovi đaci dugo pamtiti, a nama samo preostaje da im poželimo srećne nove početke!

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još