Za tri praznične večeri inspektori napisali kazne od 47.000 eura

 Za tri praznične večeri inspektori napisali kazne od 47.000 eura

Foto: Pixabay – ilustracija

Tokom tri praznične večeri obavljeno je 448 inspekcijskih nadzora, tokom kojih su utvrđene 32 nepravilnosti, saopštila je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Ona je saopštila da su u tom periodu izrekli 46 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 47.000 eura, prenosi portal RTCG. 

„Podnijeli smo i osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Zahtjevi se odnose na subjekte koji su prekršaj vršili više puta. Takođe, ispraznili smo i šest ugostiteljskih objekata zajedno sa kolegama iz Uprave policije“, istakla je Šljivančanin u Jutarnjem programu TVCG. 

Kad bi, kako je rekla, sumirali rezultate od početka godine, ona kaže da su izdali 148 prekršajnih naloga, u ukupnom iznosu od 164.850 eura, te podnijeli 58 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

„Cifra nije mala, posebno kad su u pitanju zahtjevi koji se podnose sudu, i mi ishode tih zahtjeva tek očekujemo“, rekla je Šljivančanin.

Kad su u pitanju najčešće nepravilnosti, ona je rekla da se uglavnom odnose na nepoštovanje fizičke distance među gostima, te distance među postavljenim stolovima.

Ona je upozorila i da gosti u kafićima mogu biti kažnjeni, što je bio slučaj nedavno u Baru.

Kazna za fizička lica, kako je rekla, iznosi 100 eura.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još