Za dvije sedmice 5.619 kontrola, 49 nepravilnosti

 Za dvije sedmice 5.619 kontrola, 49 nepravilnosti

Foto: Pixabay

Od ukupno obavljenih 5.619 inspekcijskih kontrola u toku dvije sedmice u dijelu poštovanja epidemioloških mjera, utvrđeno je 49 nepravilnosti, a za počinjene prekršaje ispektori su izdali 68 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 72.700 eura, navode u Upravi za inspekcijske poslove.

Kako ističu u Upravi, u periodu od 15. aprila do 3. maja 2021. godine Zdravstveno-sanitarna inspekcija, Turistička inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspekcija rada, Inspekcija za igre na sreću, kao i Prosvjetna inspekcija i Inspekcija za sport (po ovlašćenju) su izvršile ukupno 5.619 inspekcijskih pregleda, u dijelu poštovanja epidemioloških mjera.

„Tokom inspekcijskih nadzora inspektori su utvrdili 49 nepravilnosti i za počinjene prekršaje izdali 68 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 72.700 eura. Takođe podnijeli su i 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje. Turistička inspekcija je u izvještajnom periodu utvrdila najveći broj nepravilnosti koje su se najčešće odnosile na nenošenje zaštitne maske, sjedenje za stolom većeg broja gostiju od dozvoljenog, nepridržavanje propisane udaljenosti između stolova, a za čije otklanjanje je preduzela kaznene mjere“, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je samo tokom tri praznična dana Turistička inspekcija izdala 46 prekršajnih naloga u iznosu od 47.000 eura. Takođe u saradnji sa službenicima Uprave policije ispražnjeno je šest ugostiteljskih objekata.

„Najveći broj rješenja donijet je od Zdravstveno-sanitarne inspekcije, tj. od ukupnog broja donijetih rješenja (4.974), 4.973 su rješenja o samoizolaciji. U cilju kontrole sprovođenja rješenja o samoizolaciji, zdravstveno-sanitarni inspektori su u izvještajnom periodu, sa službenicima Centara bezbjednosti, kontrolisali i 1.846 rješenja o samoizolaciji od kojih nije ispoštovano jedno rješenja (u Rožajama). Nastavljamo da apelujemo na građane i poslovne subjekte da poštuju važeće mjere, radi što bržeg vraćanja u redovno stanje“, naglašavaju u Upravi za inspekcijske poslove.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još