Za državne službenike da konkurišu svi građani

 Za državne službenike da konkurišu svi građani

foto pobjeda.me

Na sastanku mandatara za stav nove Vlade Zdravka Krivokapića sa predstavncima nove parlamentarne većine dogovoreno je da se odmah nakon formiranja Vlade krene u izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

„Dogovoreno je da se odmah nakon formiranja Vlade krene u izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima kako bi na konkursima za pozicije po dubini mogli ravnopravno da učestvuju svi građani. Kako predstavnici nove većine tako i bivše većine ali i svi drugi građani, to je jedan od prvih zakona koji će se mijenjati“, kazao je nakon sastanka Slaven Radunović iz Demokratskog fronta.

Podsjećamo danas su počeli razgovori mandatara sa predstavnicima nove većine o raspodjeli funkcija po dubini. Sastanku szu prisustvovali Boris Bogdanović (Demokrate), Slaven Radunović (Nova), Branka Bošnjak (DF), Miloš Konatar (URA) i Dragan Ivanović (SNP).

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine ranije su poslali pismo Krivokapiću, u kojem od njega traže da precizno izvrši raspodjelu po dubini, odnosno da se postigne pisani sporazum po kojem bi svakoj stranci na osnovu broja poslanika pripao odgovarajući procenat kadrova.

Krivokapić je odgovorio da smatra da ministri treba da biraju svoje saradnike.

Sjednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i personalni sastav nove Vlade, biće održana 2. decembra.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja