Vukšić: Podaci tajni, ne mogu ih saopštiti

 Vukšić: Podaci tajni, ne mogu ih saopštiti

Gov.me

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić kazao je za TVCG da zbog tajnosti podataka o slučaju Luke Bulatovića ne može saopštavati detalje.

Nakon što je javnost čula oproštajnu poruku bivšeg funkcionera ANB-a Luke Bulatovića, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić poručuje da ta institucija i njen menadžment rade profesionalno i neselektivno, u skladu sa Ustavom i zakonima, te da u njoj pouzdanog partnera imaju i državni organi i građani.

TVCG je pitala Vukšića kako su oni protumačili oproštajnu poruku Bulatovića, te da li imaju saznanja da je u ovom momentu ugožena nacionalna ili bilo čija bezbjednost u Crnoj Gori, prenosi portal RTCG.

“Odgovori na pitanja koja ste postavili, sadržali bi između ostalog i tajne podatke nastale u radu Agencije, te sam zbog navedenog onemogućen da odgovorim na postavljena pitanja. Takođe, imajući u vidu da izviđajne radnje povodom navedenog slučaja sprovodi SDT, podsjećam Vas da bih komentarisanjem bilo kog navoda potencijalno došao u situaciju da ugrozim istragu, što ni u kom slučaju nije ni moja lično, niti namjera Agencije za nacionalnu bezbjednost”, kazao je Vukšić u odgovoru na pitanja za TVCG.

Bulatović je pronađen mrtav 15. oktobra u jednom stanu u podgoričkom naselju Momišići, a istragom u tom predmetu rukovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još