Vuković: Uskoro četvrti paket pomoći za privrednike

 Vuković: Uskoro četvrti paket pomoći za privrednike

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas se sastao sa predstavnicima NVO Udruženje ugostitelja Crne Gore sa kojima je razgovarao o nastavku pomoći i podršci gradske uprave o ovoj veoma važnoj branši koja je pogođena negativnim posljedicama koronavirusa.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, Vuković je podsjetio da je Glavni grad od početka pandemije kontinuirano pružao pomoć svim privrednicima, pa i ugostiteljima, kako bi održali svoje poslovanje i sačuvali gotovo svako radno mjesto i najavio da će gradska uprava i u narednom periodu u domenu svojih nadležnosti i finansijskih mogućnosti nastaviti da pruža podršku ugostiteljima. 

„Pripremamo četvrtu Odluku u tom cilju koja će obuhvatiti široki spektar privrednika i preduzetnika, jer gotovo da nema privredne djelatnosti koja nije ugrožena zbog koronavirusa“, istakao je Vuković podsjećajući da je prije nekoliko mjeseci Glavni grad podgoričke ugostitelje dodatno finansijski pomogao sa 80.000 eura.

Vuković je naglasio da će Glavni grad u narednom periodu razmotriti mogućnost dodatne podrške ugostiteljima kroz besplatno korišćenje javnih površina, s obzirom na to da su ugostitelji u tom dijelu dodatno ograničeni mjerama koje su tenutno na snazi.

Predstavnici ugostitelja su izrazili zahvalnost Glavnom gradu na kontinuiranoj podršci od početka pandemije, kao i za sve dosadašnje povlastice i dodatnu finansijsku pomoć koja je u značajnoj mjeri pomogla održavanju poslovanja i očuvanju radnih mjesta, što je bio prioritet u trenutnoj epidemiološkoj situaciji. 

Oni su naglasili da im je u tom dijelu Glavni grada veoma važan patner koji je uvijek pokazivao posebno razumijevanje za njihove realne zahtjeve i potrebe, dodajući da komunikacija sa nadležnim adresama u Vladi Crne Gore koje donose odluke direktno vezane za ograničavaja poslovanja ugostitelja i dovode u pitanje njihov opstanak, do sada nije bila na očekivanom nivou.

Sagovornici su tokom sastanka konkretizovali aktivnosti i mjere iz domena uprave Glavnog grada koje bi u narednom periodu trebalo razmotriti sa ciljem pronalaska optimalnog modela koji bi stvorio pretpostavke za podršku ugostiteljima u Podgorici i dogovorili dinamiku njihove realizacije u narednom periodu.

Na sastanku je dogovoreno i formiranje Operativnog tima Glavnog grada za komunikaciju i saradnju sa ugostiteljima kako bi se sve konkretne dogovorene aktivosti rješavale još efikasnije.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još