Vuković ugostio dobitnike stipendija: Podrška studentima najbolja investicija u budućnost

 Vuković ugostio dobitnike stipendija: Podrška studentima najbolja investicija u budućnost

Foto: PG Biro

Budućnost pripada mladim ljudima i Glavni grad će im, kao što je to uvijek činio, pružiti podršku i ohrabrenje, a ovo je najljepši način da završimo ovu tešku godinu, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković na današnjem prijemu upriličenom za najbolje studente, dobitnike stipendije Glavnog grada za studijsku 2020/2021 godinu.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Vuković je istakao da gradska uprava i ove godine ima priliku i zadovoljstvo da nagradi jedan broj studenata koji su se u prethodnom periodu istakli svojim trudom, radom, zalaganjem i razultatima.

„Ovo je skromna, ali najbolja investicija u budućnost Podgorice i Crne Gore, a današnji sastanak smo iskoristili da dodatno ohrabrimo ove mlade ljude da nastave da koračaju stazama koje su utabali“, rekao je Vuković.

Dodao je da u zavisnosti od toga koliko oni budu vispreni, koliko budu hrabri, toliko će i naša budućnost biti bolja i prosperitetnija.

„Drago mi je da se tradicija nastavlja i što ćemo biti u prilici da se pohvalimo da smo upravo mi kao institucija, koliko-toliko pomogli akademski razvoj, a siguran sam i na taj način osnažili temelj onoga što će biti budući profesionalni uspjesi i ove generacije naših stipendista“, zaključio je Vuković.

U ime dobitnika stipendije Nina Perišić istakla je da je zahvalna što Glavni grad prepoznaje mlade ljude i iskazuje poštovanje za njihov rad.

„I ove godine, kao i prethodnih, Glavni grad nas je u decembru obradovao i pokazao koliko cijeni naš trud i zalaganje i koliko zapravo svoje najbolje studente prepoznaje i daje im šansu za dalje usavršavanje, da prepoznamo koliko je važno da ostanemo ovdje, ali i da steknemo iskustva u profesionalnom životu u okviru rada u Glavnom gradu. Jedan dio našeg ugovora o stipendiranju je upravo odrađivanje pripravničkog rada, što će nam biti svakako značajno profesionalno iskustvo. Neizmjerno smo zahvalni Glavnom gradu što je i ove godne dodijelio studentske nagrade 19. decembar, kao i ove stipendije, na čemu smo neizmjerno zahvalni i zbog čega smo veoma ponosni na svoj grad“, zaključila je Perišić.

Dobitnici stipendija za 2020/2021: Striković Anja, student Pravnog fakulteta, Univerzitet Mediteran, master studije (10); Bošković Uroš, student Ekonomskog fakulteta, Univerzitet Crne Gore, master studije (9,75), Mudreša Maša, student Fakulteta umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica, osnovne studije (10), Mićanović Andrea, student Fakulteta pravnih nauka, UDG, specijalističke studije (9,97), Krnić Admir, student Prirodno matematičkog fakulteta, UCG, računarske nauke, osnovne studije (9,95), Janković Milica, student Fakulteta za ekonomiju i biznis, Univerzitet Mediteran, spec. studije (9,71), Perišić Nina, student Pravnog fakulteta, Univerzitet Crne Gore, osnovne studije (9,86); Peruničić Milica, student Ekonomskog fakulteta, Univerzitet Crne Gore, specijalističke studije (9,63), Tijanić Teodora, student Fakulteta vizuelnih umjetnosti, Univerzitet Mediteran, osnovne studije (9,72), Lekić Jovana student Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo u Baru, specijalističke studije (9,57), Đukić Mirko, student RIT-a u Hrvatskoj, osnovne studije – 10), Knežević Ana, student Univerziteta u Napulju, master studije (9,90) Nikčević Jovana, student prava na Univerzitetu u Rimu, master studije (9,60), Vučinić Milena, student Fakulteta vizuelnih umjetnosti prosjek – 10 ), Petričević Danilo, student I godine master studija ETF, prosjek 10), Tomović Nikolina, student I godine master studija Pravni fakultet UCG, 9,69), Drljević Dajana, student I godine master studija, Pravni fakultet, Zeković Jasna, master studije ETF – Automatika i industrijska elektrotehnika, 9,22 i UDG -IV godina, Matematika, 9,14 ), Dabetić Nikolina, student I godine master studija- ekonomija, Ekonomski fakultet, 9,09, Obrenović Dušan, student Akademije umjetnosti u Novom Sadu- master studije (izvođačke umjetnosti- gudački instrument- violina -9,37).

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja