Vuković: Ove godine bez novogodišnje manifestacije na trgu

 Vuković: Ove godine bez novogodišnje manifestacije na trgu

Foto: FOS Media

Gradonačelnik Podgorice  Ivan Vuković povodom složene epidemiološke situacije koja je zadesila građane Podgorice je ocijenio da je došlo vrijeme da položimo još jedan ispit kao društvena zajednica, saopšteno je iz PG biroa.

„Bez obzira na različite interpretacije, bez obzira na to što će biti upiranja prstom u jedne ili druge moramo konstatovati da smo u ozbiljnom problemu i za sada smo imali sreću što su dominantno obolijevali mladi ljudi, tako da njihovo liejčenje bilo moguće i u kućnim uslovima, a samim tim su i kapaciteti naše zdravstvenog sistema i dalje u jednom dijelu slobodni”, naglasio je Vuković.

On je ocijenio da, s obzirom na činjenicu da imamo preko 6000 slučajeva, odnosno 1% populacije, u narednih nekoliko dana mogli bismo doći u situaciju da ti kapaciteti budu popunjeni, odnosno da ćemo potencijalno dovesti u situaciju naše zdravstvene radnike da biraju koga će da liječe. 

“Dakle, krajnje je vrijeme za razum, dovoljno su muke prošli i imali u prethodnom periodu, i oni i svi mi, i  vrijeme je da položimo još jedan ispit kao društvena zajednica, a mi to možemo,  to smo već jednom i dokazali i prije nego drugi, i bolje od ostalih, tako da je sve je na nama”, apelovao je Vuković i poručio ugostiteljima i svim drugim strukturama u našem  društvu, i svakom pojedincu u glavnom gradu i u Crnoj Gori da je krajnje vrijeme za ozbiljnost i za solidarnost. „Ako budemo onakvi kakvi smo bili unazad pola godine ja nemam dilemu da ćemo već do kraja 2020. godine prepoznati svjetlo na kraju ovog dugog tunela“, zaključio je Vuković. 

Kao izraz odgovornosti prema svakom građaninu Podgorice, a na bazi onoga što nam pokazuje trenutna statistika kada je broj oboljelih u pitanju, Glavni grad je donio odluku da sada već tradicionalnu manifestaciju Podgorički praznični Pazar ne održi ove godine.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još