Vuković o odluci Vlade: Problematično i pravno neutemeljeno

 Vuković o odluci Vlade: Problematično i pravno neutemeljeno

Foto: FB

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je odluka Vlade da stavi van snage odluku da Crnogorska pravoslavna crkva dobije zemljište za gradnju hrama, u suprotnosti sa temeljnim pravnim načelima na kojima počiva moderna civizilacija.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić rekao je juče da je Vlada donijela je odluku da stavi van snage saglasnost koju je prethodna Vlada dala Skupštini Glavnog grada Podgorice da donese odluku o prenosu prava svojine Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi na građevinskom zemljištu u zahvatu DUP-a “Nova Varoš 2” u Podgorici.

“Mi smo o ovoj odluci Vlade saznali u toku rasprave kad su kolege iz opozicije informisale kolege u sali o tome. Mi nemamo zvaničan dokument da bismo bili obavješteni i to mora biti dostavljeno arhiv, mora biti zavedeno. Ja sam provjeravao mi takav dokument nismo dobili“, rekao je Vuković, gostujući u Hronici Podgorice na RTCG, prenosi Pobjeda.

On je kazao da je CPC jedina vjerska organizacija koja nema svoj objekat.

“Tako da postupak vlade i te interpretacije, ne samo da su pravno neutemeljeme nego su vrlo problematične sa stanovišta diskriminacije jednog broja naših sugrađana. Mi u gradskoj se sa posebnom pažnjom odnosimo prema tim pitanjima, bez obzira na to za koju su građani vjersku organizaciju, mi imamo dobu saradnju sa većinom vjerskh organizacija. To što vlada radi je u suprotnosti sa temeljnim pravnim aktima na kojima počiva moderna civizilacija“, zaključio je Vuković.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još