Vuković o bilbordima u Zeti: Komunalna policija fotografisala ko je ispisivao 4S

 Vuković o bilbordima u Zeti: Komunalna policija fotografisala ko je ispisivao 4S

Foto: FOS Media

Pošto su SNP, PzP i jedan od funkcionera Demokratskog fronta optužili podgoričku Komunalnu policiju da je asistirala nepoznatim počiniocima kako bi oštetili bilborde sa likom mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja u Zeti, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković tvrdi da je Komunalna policija bila na dužnosti i da je fotografisala ko je ispisivao 4S u ovom naselju. 

Vuković poručuje da službe Glavnog grada već mjesecima vrše pojačani nadzor u podgoričkim prigradskim naseljima gdje su česti primjeri vandalizma i ispisivanja poruka političke sadržine.

“U sklopu obavljanja redovnih aktivnosti, službenici Komunalne policije preksinoć su zatekli grupu za sada nepoznatih lica kako farbaju pomenuti bilbord. Kada su primijetili da ih naše kolege fotografišu, ljudi su se velikom brzinom udaljili u nepoznatom pravcu. O svemu je sačinjen zvaničan zapisnik. Iste noći na spomeniku palima u NOB-u u centru Golubovaca, ispisano je ‘Merda’ (na italijanskom g…a) i ‘4S’. Na Zlatici je, takođe iste noći, objekat željezničke stanice prekrečen u crveno-plavo-bijelo”, napisao je Vuković.

On kaže da kao i uvijek, ostavlja nadležnima da svoj posao odrade do kraja.

“Pa ipak, kao neko ko se godinama bavio naukom, ne vjerujem da su u životu slučajnosti tako česte. U konkretnom slučaju, nemam dilemu da je riječ o još jednom, do sada najpodmuklijem, i krajnje providnom pokušaju manipulacije intimnim osjećanjima naših sugrađana s cilljem nanošenja štete političkim neistomišljenicima. A pošto je u glavnoj ulozi Milan Knežević, ne mogu reći da sam naročito iznenađen načinom na koji je sve izvedeno budući da je jutro nakon smrti mitropolita Amfilohija, zbog koje sam predložio odlaganje nastavka sjednice lokalnog Parlamenta, poslije sastanka o formiranju nove Vlade, Knežević novinarima govorio o tome koliko budućeg potpredsjednika Abazovića ‘jure žene’. Pouzdano znam da mu to svjetogrđe Zećani nijesu zaboravili”, dodao je Vuković.

Vuković ističe da je svjestan da mnogobrojni uspjesi gradske uprave ne prolaze nezapaženo kod njihovih političkih protivnika.

“Znao sam i da će ih uloga koja mi je dodijeljena u susret kongresu Demokratske partije socijalista dodatno ‘inspirisati’. Kao posljedica, svakodnevno sam ‘na tapetu’ raznih medija i ‘medija’, trpim najgore moguće uvrede i na ličnoj osnovi, crta mi se meta.. Sve vrijeme , trudim se i uspijevam da ostanem fokusiran na važan posao koji radim”, zaključio je Vuković.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja