Vuković nominovan za člana Evropskog savjeta za spoljne odnose

 Vuković nominovan za člana Evropskog savjeta za spoljne odnose

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković nominovan je za člana Savjeta jedne od najvećih i najznačajnijih naučno-istraživačkih i analitičkih organizacija u Evropi, Evropskog savjeta za spoljne odnose (ECFR), a koji se na nezavisan i savremen način bavi istraživanjem i analitikom  evropske spoljne i bezbjednosne politike, te drugim relevantnim evropskim temama. Kako je saopšteno iz uorave Glavnog grada, u pitanju je dvogodišnji mandat, sa mogućnošću reizbora.

Poziv da se pridruži ovom važnom međunarodnom akteru na polju spoljne politike, gradonačelnik Vuković je dobio od strane kopredsjedavajućih ECFR-om Karla Bilta, Norberta Rotgena Likee Fris, iskusnih i poznatih političara na nivou Evrope i svijeta.

“Za mene kao gradonačelnika, ali i doktora političkih nauka, velika je čast i zadovoljstvo dobiti poziv da postanem dio jedinstvene strateške zajednice od preko 300 renomiranih evropskih političara, poslovnih lidera, predstavnika civilnog društva, akademika i novinara iz preko 30 evropskih zemalja. Radujem se što ću biti u prilici da aktivno učestvujem u radu Savjeta, kako kroz promociju evropeizacije u našoj zemlji, tako i kroz druge relevantne aktivnosti ove prominentne kuće”, istakao je gradonačelnik Vuković. 

Članovi Savjeta ECFR-a doprinose njegovanju i evropeizaciji spoljnopolitičkih prioriteta i izazova u okviru svojih država, na taj način, a u saradnji sa ECFR-om, podstičući istinski panevropsku perspektivu ECFR-a. Savjet se sastaje jednom u toku godine, na godišnjem sastanku Evropskog savjeta za spoljne odnose (ECFR), koji se održava u nekoj evropskoj prijestonici.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još