Vuković ne pretenduje da bude na čelu DPS-a: Ne razmišljam gdje ću biti

 Vuković ne pretenduje da bude na čelu DPS-a: Ne razmišljam gdje ću biti

Foto: FB

Gradonačenik Podgorice Ivan Vuković kazao je da ne pretenduje da bude na mjestu prvog čovjeka Demokratske partije socijalista (DPS) uoči predstojećeg vanrednog kongresa ove partije.

On je odgovarajući na pitanje novinara da li planira da bude prvi čovjek DPS-a, kazao da niko ne razmišlja gdje će da bude u toj strukturi, već da budu na visini zadatka i da javnosti odgovore na poruku koja im je poslata 30. avgusta, prenosi Pobjeda. 

“Demokratska partija socijalista je partija koja sačuvala mir tokom devedesetih godina, okrenula Crnu Goru Zapadu, učvrstila temelje multietničke građanske države, obnovila nezavisnost, uvela Crnu Goru u NATO savez, nije sama, ali je bila dominatna politička snaga u tom korpusu i to je partija koja u političkom smislu čini vezivno tkivo građanske Crne Gore. Zato je ona mnogo važna i ja se bojim da naši politički protivnici ne razumiju značaj te priče”, rekao je Vuković na pres konferenciji.

Trenutno je, kako je kazao, najvažnije da Kongres uspije u smislu neophodnih reformi koje se očekuju u organizacionom, strukturnom smislu.

“Važno je da pošaljemo poruku da smo razumjeli poruku koju je nama javnost poslala 30. avgusta, ja mislim da postoji dovoljno odgovornih ljudi na mjestima odlučivanja i da mi nećemo iznevjeriti očekivanja javnosti. Priča o DPS je priča o potrebi zaštite interesa Crne Gore, ideja građanske, multietničke, sekularne, antifašističke i evropske Crne Gore je superiorna, bez obzira na to da li mi stojimo iza te ideje ili neko drugi. U ovom trenutku mi smo dominatna politička snaga i želim da vjerujem da ćemo za dugi niz ostati na toj poziciji”, kazao je Vuković.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja