Vuković nagradio najbolje policajce

 Vuković nagradio najbolje policajce

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je tradicionalno upriličio prijem za najbolje policijske službenike u 2020.godini Aleksandru Mihailović, rukovoditeljku Grupe za suzbijanje droge u Odsjeku za borbu protiv droge i krijumčarenja i Ratka Rondovića, komandira Stanice policije za javni red i mir.

Gradonačelnik je tom prilikom uručio zahvalnice i prigodne poklone najboljima u ovoj godini, kao i plaketu načelniku Centra bezbjednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću, saopšteno je iz Uprave Glavnog grada

„Veoma mi je drago što možemo da iskažemo poštovanje za ono što su vaši rezultati i učinci u prethodnom periodu i čini mi se da ove godine to ime posebnu težinu, ako imamo u vidu uslove u kojima ste radili. Znam kroz šta ste sve prošli i koliki je bio doprinos svih službenika u prvom talasu koronavirusa koji smo uspjeli da pobijedimo, a pored toga, bilo je mnogo aktivnosti koje ste svakodnevno rješavali na profesionalan i odgovoran način”, istakao je Vuković.

„Ponovio bih ono što sam rekao i prošle godine,ali sada još uvjerenije – da Podgorica i Crna Gora treba da budu ponosni na policijsku službu, na vaše kolege i na vas jer ste uvijek vaše obaveze na svakom polju maksimalno uspješno završavali, na čemu vam posebno zahvaljujem. Bili ste nam velika podrška u svakom smislu i nadam se da će tako biti i u narednom periodu“, naglasio je gradonačelnik Podgorice, dodajući da je uvjeren da je vrlo teško zakomplikovati dobar odnos i saradnju koji su prošli probu vremena.

Gradonačelnik je izrazio posebno zadovoljstvo zbog unapređenja stanja javnog reda i mira u gradu, te povećanja stepena bezbjednosti svih građana Podgorice.

“Podgorica se i u najgorim vremenima prepoznavala kao oaza mira, sigurnosti i mjesto gdje su se svi osjećali bezbjedno, bez obzira na doba dana ili dio grada”, zaključio je Vuković, zahvalivši još jednom pripadnicima policije uz želju da imaju što manje posla u predstojećoj godini.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević zahvalio je u lično i ime svojih kolega na pažnji i inicijativi Glavnog grada da već treću godinu zaredom nagradi najbolje policajce, kao i na kontinuiranoj saradnji i kvalitetnom timskom radu.

“Zahvaljujem Glavnom gradu što tradicionalno nagrađuje one službenike koji su profesionalnim radom i punim angažmanom tokom proteklih 12 mjeseci, ne gledajući na radno vrijeme i okolnosti dali nemjerljiv doprinos u dijelu sprovođenja zakonskih nadležnosti u očuvanju bezbjednosti i imovine svih građana i države Crne Gore“, istakao je Pavićević, ističući da nijesu imali dilemu u kom pravcu treba da ide prijedlog ove nagrade kada su odabrali kolegu Rondovića i koleginicu Mihailović.

Načelnik CB Podgorica istakao je da su u protekloj godini kao služba generalno dobro funkcionisali, imajući u vidu sve izazove različitog karaktera i okolnosti u kojima su se našli.

“U minuloj godini u Podgorici nije bilo većih slučajeva narušavanja javnog reda i mira iako je bilo pojedinačnih slučajeva kod kojih je policija efikasnom reakcijom, sprječavala veće incidente. Posebno važno je istaći funkcionisanje policije u okolnostima izazvanim koronavirusom, koji su pored medicinskih radnika, u saradnji sa inspekcijskim službama i komunalnim službama Glavnog grada bili na braniku, dnevno izloženi opasnostima i rizicima“, saopštio je Pavićević.

Načelnik je ovom prilikom istakao, da je u minuloj godini u glavnom gradu organizovano preko 150 javnih okupljanja. Ratko Rondović, predlog za nagradu Glavnog grada Podgorica – Stanica policije za javni red i mir CB Podgorica tokom 2020 godine izvršila je obezbjeđenje 156 javnih okupljanja i javnih priredbi kojima je prema procjeni policije prisustvovalo oko 405060 građana.

Pavićević je izrazio posebno zadovoljstvo zbog afirmacije žena u ovom teškom poslu, naglašavajući konkretne rezultate gdje je za nepunih 12 mjeseci u Podgorici zaplijenjeno preko 3 tone i 300 kg različitih vrsta opojnih droga.

Aleksandra Mihailović, predlog za nagradu Glavnog grada Podgorica – Tokom 2020 godine službenici CB Podgorica pokazali su odlučnost u borbi protiv kriminalnih aktivnosti u vezi sa opojnim drogama i procesuiranju svih odgovornih za ove nezakonite radnje. Od početka godine sprovedene su 373 operativne akcije i u 423 pojedinačne zaplijene oduzeto je 2.377 kg raznih vrsta opojnih droga, 5193 tablete sa liste opijata i 236 stabljika marihuane. Krivično i prekršajno je procesuirano 387 osoba.

„Ono što je obilježilo ovu godinu u navedenim okolnostima je izuzetan rad svih segmenata službe, pogotovo Stanice za javni red i mir. Bilježimo smanjenje izvršenja teških krivičnih djela, a najveći parametar je mir na dnevnom nivou i stanje bezbjednosti u Podgorici koja u odnosu na prethodne godine bilježi veliki period stabilnosti“, zaključio je Pavićević uz očekivanje još boljih rezultata u narednoj godini, zaključuju iz Uprave grada.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja