Vuković: Gradska uprava će podržati sve inicijative Sindikalne organizacije Glavnog grada

 Vuković: Gradska uprava će podržati sve inicijative Sindikalne organizacije Glavnog grada

foto pg biro

11/11/2020

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, razgovarao je danas sa rukovodstvom Sindikalne organizacije organa lokalne uprave Glavnog grada, koja je nedavno formirana spajanjem dva sindikata zaposlenih u gradskoj upravi.

Gradonačelnik je pozdravio odluku i podržao formiranje jedinstvene sindikalne organizacije Glavnog grada naglašavajući da je to pozitivan primjer i veoma važna poruka  za zaposlene, imajući u vidu da je u jednoj sindikalnoj organizaciji objedinjen potencijal svih zaposlenih u Glavnom gradu.

On je saopštio da će u Glavnom gradu uvijek uvijek imati partnera za sve inicijative koje vode poboljšanju statusa zaposlenih i ostvarenju njihovih prava, izražavajući uvjerenje da će nova jednistvena sindikalana organizacija u narednom periodu funkcionisati još bolje i efikasnije u opštem interesu svih zaposlenih. 

Predsjednik Sindikalne organizacije organa lokalne uprave Glavnog grada Željko Krgović je zahvalio gradonačelniku Vukoviću na podršci i najavio da će u narednom periodu zajedno raditi na unapređenju statusa zaposlenih u Glavnom gradu. On je naglasio značaj  ujedinjenja sindikata na nivou Glavnog grada, dodajući da je to posebno važno sa aspekta praktičnijeg, efikasnijeg i jednostavnijeg rada.  

Sagovornici su se tokom sastanka saglasili da u narednom periodu treba dodatno razmatrati sve teme od značaja za zaposlene, posebno rješavanje stambenih pitanja, veći doprinos zdravstvenoj zaštiti, kao i one koje se tiču odmora, rekreacije i druženja zaposlenih.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja