Vuković: Gradska TV finansijski izazov

 Vuković: Gradska TV finansijski izazov

Foto: FOS Media

Ne vidim nikakve probleme u organizaciji Radio televizija Podgorica, vidim samo finansijske izazove jer je to projekat koji košta dosta novca, saopštio je za Dan Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice upitan da prokomentariše sve očiglednije probleme koji prate formiranje novog medija.

Vuković navodi da očekuje da gradska televizija zaživi u prvoj polovini naredne godine.

“Ne vidim nikakve probleme, vidim finansijske izazove jer je to projekat koji košta dosta novca i unutrašnje opremanje, i nabavka potrebne opreme i angažovanje kadra. Ja u tom smislu vidim eventualne rizike iduće godine ali nadam se da ćemo ih mi uspješno prebroditi i izbjeći. Registrovao sam u vašem dnevnom listu da je bilo određenih zamjerki na račun načina koji je dostavljen materijal uoči poslednje sjednice Savjeta RTV Podgorica. Vidio sam izjašnjenje predsjednika savjeta da se radi o radnom dokumentu, ako sam dobro shvatio.

Nisam se dalje bavio tom temom ali vjerujete ne da nemamo što da krijemo nego smo vrlo ponosni na to što Podgorica dobija lokalni javni servis koji će biti u funkciji opšteg dobra. Ona je jedna od značajnih stavki u budžetu za narednu godinu. Moje očekivanje je da mi odemo u etar recimo u prvoj polovini naredne goidne. Ići ćemo sukcesivno, ideja je da u narednih mjesec dana, nakon što je završena testna faza zaživi radio, da nakon toga krenemo sa portalom Glavnog grada, a do polovine naredne godine zaživi i nova gradska televizija”, naveo je Vuković.

Upitan da prokomentariše kada će odluke Savjeta RTV Podgorica biti objavljene javno s obzirom da nijedna do sada nije objavljena, Vuković navodi da ga to iznenađuje.

“Ne vidim nijedan razlog da ta dokumenta ne budu objavljena, to me iznenađuje. Nijesam pokušavao da dođem do toga elektronskim putem, već sam to imao u printanoj formi. Ako je to tako mi ćemo sugerisati kolegama da ispune ono ne što je ne samo zakonska obaveza nego i legitimno očekivanje građana koji su po prirodi stvari zainteresovani za tu temu”, naveo je Vuković.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još