Vuković: Glavni grad nastavlja da pruža punu podršku razvoju ženskog preduzetništva u Podgorici

 Vuković: Glavni grad nastavlja da pruža punu podršku razvoju ženskog preduzetništva u Podgorici

foto pg biro

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, danas je potpisao ugovore sa dobitnicama podrške ženskom preduzetništvu u Podgorici. Riječ je o projektu koji Glavni grad realizuje već treći put kroz javni konkurs i poziv svim ženama da razvijaju svoje biznis ideje. 

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju deset novih projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu na nivou Glavnog grada. 

Foto PG biro

„Ove godine smo za te namjene opredijelili 40.000 eura i koristim priliku da najavim isti iznos pomoći za te svrhe i u narednoj godini“, istakao je Vuković dodajući da podršku ženskom preduzetništvu  smatra izuzetno važnim projektom, ne samo zbog toga što je svaka vrsta pomoći u vremenu korone i finansijske krize koja prati globalnu pandemiju dobrodošla, već jer istovremeno predstavlja način da se postojeći biznisi održe, po mogućnosti prošire i dovedu do toga da se kreiraju nova radna mjesta. 

“Na ovaj način ukazujemo na ukupan društveni značaj žena u Crnoj Gori, kao i na snažniju potrebu afirmacije njihovog društvenog položaja i njihovog ekonomskog osnaživanja, jer apsolutno smo sigurni da je to najbolja investicija u budućnost Crne Gore, odnosno da su žene garant svjetlije budućnosti naše države”, istakao je gradonačelnik. 

Foto Pg Biro

On je na kraju izrazio zadovoljstvo što  je kao gradonačelnik,  sa svojim saradnicima, u prilici da pomogne realizaciju tog cilja i da će Gradska uprava ostati na raspolaganju i u narednom periodu iza ovakve i druge vrste pomoći jer u tome prepoznaje širi društveni značaj.

Bojana Otašević vlasnica kompanije Mile Baci koja se bavi proizvodnjom crnogorskih sladoleda, a uskoro i proizvodnjom čokolade i čokoladnih pralina izrazila je zahvalnost Glavnom gradu na ukazanoj prilici i podršci koja je, ne samo ženama, nego generalno svim preduzetnicima, posebno u ovoj godini pandemije korona virusa, od izuzetnog značaja. “Pored finansijske podrške koja će sigurn u jednom dijelu pomoći unapređenju naših biznisa zahvalna sam i na nematerijalnoj podršci koju je Glavni grad spreman da pruži u cilju promocije prije svega nacionalnog proizvoda i jačanja same svijesti kod domaćeg i lokalnog stanovništva kada je u pitanju trgovina nacionalnog proizvoda”, istakla je Otašević. Ona je naglasila da je tokom 18 godina života provedenog u Italiji, imala priliku da nauči kako se na pravi način vrednuje nacionalni proizvod, dodajući da će  proizvodnja sladoleda i čokolade kojom se bavi njena kompanija dati određeni doprinos i razvoju gastro turizma koji je danas postao globalni trend.

Foto Pg biro

Ovo su dobitnice 3. Konkursa Glavnog rgada za žensko preduzetništvo:

  • Klikovac Ana – Biznis plan: Agroturizam na gazdinstvu Livadica
  • Mille Baci – Biznis plan: Proizvodnja čokolade i čokoladnih pralina
  • Radonjić Tamara – Biznis plan: РЕVOLУШН projekat
  • DigitalBee d.o.o. – Biznis plan: Flourish
  • Atelje Đurđić  – Biznis plan: Dizajn i proizvodnja odjeće 
  • Maksimovski & co d.o.o. – Biznis plan: Razvoj online prodaje i proširenje ponude na mušku kolekciju
  • Fiha d.o.o. – Biznis plan: flowershopmontenegro.com (digitalizacija  fizičkog objekta cvjećare Hedera
  • Jovetić Nikolina – Biznis plan: Your Montenegro-your destination partner
  • Happy paws-gooming – Biznis plan: Happy bed
  • Global Market d.o.o.  – Biznis plan: Unapređenje turističke ponude Glavnog grada kroz valorizaciju seoskog domaćinstva u selu Gornji crnci –Piperi
Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još