Vuković: Glavni grad nastaviće da podržava bolje uslove rada u zdravstvu

 Vuković: Glavni grad nastaviće da podržava bolje uslove rada u zdravstvu

Foto: PG Biro

Gradska uprava uvijek će podržati napore i inicijative za poboljšanje uslova rada i nabavku neophodne opreme zdravstvenim ustanovama i institucijama , kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, naglašavajući da gradeći bolji sistem zdravstvene zaštite gradimo bolje duštvo.

On je, u susret Danu oslobođenja Podgorice, sa predsjednikom Skupštine Glavnog grada Đorđem Suhihom ugostio predstavnike Kliničkog centra, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Instituta za javno zdravlje, Instituta za bolesti djece i Doma zdravlja Podgorice.

„S obzirom da iz objektivnih razloga nijesmo u prilici da realizujemo sve programe i aktivnosti koje karakterišu dane uoči 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorce, ali i nakon toga, odlučili smo da je najbolji način da vrijeme i resurse iskoristimo kako bismo ukazali pažnju i poštovanje upravo vama“, naglasio je Vuković i dodao da su sličnim povodom predstavnici Glavnog grada uručili poklone domovima starih u Bijelom Polju i Risnu, Dječijem domu Mladost u Bijeloj, a prethodno su se sastali sa se direktrima ustanova socijalne i zdravstvene zaštite.

Vuković i Suhih su se zahvalili doktorima, medicinskim radnicima, kao i menadžmentu zdravstvenih institucija na svemu što su u proteklom periodu uradili u borbi protiv pandemije korona virusa i tom prilikom im uručili prigodne poklone i zahvalnice. Oni naglasili da je gradska uprava ponosna na doprinos koji svi oni daju ukupnoj društvenoj zajednici u borbi za očuvanje zdravlja nacije.

Suhih je ukazao na značaj zdravstvenog sistema za naše društvo i sa zadovoljstvom konstatovao da uprava Glavnog grada ima veoma ozbiljne planove i ambicije kada je u pitanju doprinos unapređenju zdravstva u Podgorici i Crnoj Gori.

“Predstavnici zdravstvenog sistema su se lično i ispred institucija zahvalili na kontinuiranoj podršci Glavnog grada i najodgovornijih ljudi u gradskoj upravi, posebno na tome što je Glavni grad prepoznao njihove napore u borbi protiv korona virusa. Oni su istakli da im priznanje za odgovoran i posvećen rad i nagrada od Glavnog grada puno znači, te da predstavlja podstrek za budući rad”, saopšteno je nakon sastanka.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja