Vukićević: Da je MA mogao opstati bez Zakona o ulaganju, ne bismo ga ni donosili

 Vukićević: Da je MA mogao opstati bez Zakona o ulaganju, ne bismo ga ni donosili

Foto: Montenegro Airlines

Predsjednik Odbora direktora Montenegro Erljansa Nikola Vukićević kazao je da je kompanija u velikim poteškoćama, jer je implementacija Zakona o ulaganju u konsolidaciju bila opterećena brojnim proceduralnim pitanjima tokom 2020. godine, što je, kako je rekao, uz globalnu epidemiju izazvanu COVID-19 virusom, doprinijelo da se MA nađe ponovo u velikim teškoćama.

„Potpuna obustava implementacije Zakona je nastupila 03. 09. 2020. godine, nakon rješenja Agencije za zaštitu konkurencije. Od tada Montenegro Airlines u izrazito teškim uslovima uspijeva da održi saobraćaj jer se ništa suštinski po pitanju dalje implementacije Zakona nije uradilo od tog datuma“, naveo je Vukićević u saopštenju. 

Vukićević je naveo i da je MA sve ideje i planove menadžment kompanije je u prethodnom periodu pripremio i dostavio nadležnim organima. I one su prihvaćene i pretočene u Zakon.

„Da je Montenegro Airlines mogao opstati i održati poslovanje bez donošenja Zakona, ne bi bilo potrebe da se on donosi“, rekao je Vukićević.

Sve ostale informacije koje su se mogle čuti o situaciji u kompaniju su, kako je rekao manje značajne i irelevantne u odnosu na ključni problem: obustava implementacije Zakona koji se i dalje nalazi u katalogu pravnih propisa Crne Gore.

„Ustavni sud Crne Gore nije donio Odluku kojom bi taj Zakon prestao da važi, niti je pokrenuta inicijativa u tom pravcu, po našem saznanju. Da zaključim, predstavnici države u Montenegro Airlinesu imaju potpuno jasnu ideju o održivosti Društva: molimo samo da se implementira Zakon koji se nalazi u katalogu pravnih propisa Crne Gore“, zaključio je Vukićević, podsjećajući da je postojeći Odbor direktora preuzeo dužnost početkom 2017. godine,u situaciji koja je bila slična ili čak i teža od one u kojoj se kompanija sada nalazi.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja