Vrijedna donacija porodice Ubović: Tološi nakon više decenija dobijaju novu školu

 Vrijedna donacija porodice Ubović: Tološi nakon više decenija dobijaju novu školu

foto idejni projekat skole

Nakon okončanih administrativnih procedura, predstavnik kompanije Bemax i ministar prosvjete Damir Šehović potpisaće sjutra ugovor o donaciji -gradnji školskog objekta u Tološima.

Prije par mjeseci, umrla je Novka Ubović, ugledna i među đacima omiljena profesorica matematike koja je čitav radni vijek provela u OŠ “Savo Pejanović”.

U znak sjećanja na nju, članovi njene familije izrazili su želju da doniraju finansijska sredstva za izgradnju škole na teritoriji Podgorice.

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da je sugestija uprave Glavnog grada bila da novac bude opredijeljen za izgradnju novog školskog objekta u Tološima.

“Iako su u pitanju ogromna sredstva (idejno rješenje predviđa investiciju od najmanje sedam miliona eura), naš prijedlog je sa zadovoljstvom prihvaćen. Nakon okončanih administrativnih procedura, sjutra će predstavnik kompanije Bemax, u ime familije Ubović, i ministar prosvjete potpisati zvanični ugovor o donaciji. Teško je riječima opisati zahvalnost za ovakav nesvakidašnji gest i sreću zbog toga sto će đeca iz Tološa, nakon više decenija, u dogledno vrijeme dobiti novu školu”, naveo je na Facebooku gradonačelnik Ivan Vuković.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja