Vozovi će saobraćati od ponedjeljka do petka

 Vozovi će saobraćati od ponedjeljka do petka

Foto: RTCG

PR Željezničkog prevoza Ana Božović saopštila je, za Jutarnji program TVCG, da su sve mjere donešene uslijed korone, uticale i na poslovanje Željeznice. Ona je istakla da će vozovi, u skladu sa mjerama koje su na snazi, saobraćati radnim danima, od ponedeljka do petka, po važećem redu vožnje.

„Imajući u vidu nove mjere uslijed zabrane međugradskog prevoza vikendom, ne saobraćaju vozovi. Radnim danima od ponedeljka do petka željeznički saobraćaj će se odvijati po važećem redu vožnje, a sve informacije mogu se dobiti na naše brojeve telefona i na našem sajtu“, istakla je ona.

Pandemija je svima donijela novu realnost, to se odrazilo i na sama putovanja pa tako i na željeznički saobraćaj.

„Samo poslovanje je oslabljeno, jer su sve te korona okolnosti uticale i na nas. Turistička sezona koja je daleko lošija nego prethodna, mnogo ispod nivoa. Npr u septembru i oktobru mi smo prevezli 50% putnika manje nego prošle godine, ali su vozovi u istom tom periodu i prošli 50% manje kilometara u odnosu na prošlu godimu. Očekujemo da poslovanje bude još i lošije, s obzirom na sve mjere i obustave koje su na snazi“, zaključila je Božović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja