„Voziću do Tuzi bez obzira na zabranu“

 „Voziću do Tuzi bez obzira na zabranu“

foto arhiva fos media

Autobuska linija na relaziji Tuzi-Podgorica neće biti prekinuta iako od danas stupa na snagu mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) da je vikendom zabranjen međugradski saobraćaj u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Da će autobusi saobraćati bez obzira na novu mjeru saopštio je Haris Alivodić, vlasnik Gradskog saobraćaja PG.

“Od Tuzi do Podgorice postoji samo jedna autobuska linija i to prigradska linija 41-42 na kojoj autobus polazi iz Mataguža, kroz centar Tuzi do Autobuske stanice u Podgorici. Mjera koju je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo odnosi se na međugradski saobraćaj, a moja firma nema nijednu liniju međugradskog saobraćaja. Linija od Podgorice do Tuzi je prigradska linija i mi je nećemo prekidati, već će autobusi saobraćati i vikendom”, kazao je Alivodić za Dan.

Kada se pojavila korona virus saopšteno je da Tuzi i Danilovgrad ne spadaju u zabranu ograničenja kao ostali gradovi odnosno opštine, zato je Alivodić zatečen ovom odlukom NKT-a.

“Čovjek koji radi u Podgorici on mora nekako iz Tuzi i Danilovgrada poći do grada. Ako im je zabranjeno da idu automobilima onda im se mora obezbijediti prevoz. Smatram da smo nužna potreba jer narod mora poći na posao, i da autobuske prevoznike zadnje treba zatvoriti. Putnici poštuju sve preporuke NKT-a u autobusima, tako da smatram da nema razloga da autobusi ne saobraćaju do Tuzi vikendom”, navodi Alivodić za Dan.

On dodaje da će autobusi kako u gradskom tako i u prigradskom prevozu saobraćati sve do 21 sat.

“Pošto je zabrana kretanja uvedena od 21 sat do 5 časova, a sve radi do 20 časova, autobusi će saobraćati do 21 čas”, navodi Alivodić.

On dodaje da su zbog zatvaranja škola imali smanjen broj putnika za 30 odsto.

“Od ponedjeljka ponovo počinju škole pa se nadam da će se i broj putnika povećati”, navodi Alivodić za Dan.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja