Volonteri Crvenog krsta sjutra dijele maske u Podgorici

Volonteri Crvenog krsta će sjutra dijeliti zaštitne maske građanima Podgorice.

Foto Ilustracija

Kako je najavljeno, volonteri će od 10 do 11 sati i od 18 do 19 sati dijeliti maske na najprometnijim lokacijama u Podgorici.

„Maske će dobiti oni koji ih ne budu nosili, jer nam je cilj da im skrenemo pažnju na kršenje mjera i da ujedno podignemo svijest o ovom jednostavnom i malom doprinosu, koji može dati veliki učinak, ukoliko se svi potrudimo“, saopštila je ovim povodom Jelena Šofranac, koordinatorka volonterskog kluba.

U Podgorici će ukupno biti podijeljeno 2000 maski, dok će akcija u narednim danima biti nastavljena i u drugim crnogorskim opštinama gdje je broj zaraženih virusom COVID-19 najveći.

Iz Crvenog krsta navode da su maske upućene i opštinskim organizacijama Crvenog krsta i biće distribuirane socijalno ugroženim građanima, u okviru humanitarnih paketa.

Pored maski, građanima će biti dijeljeni flajeri sa preporukama kako da se zaštite od virusa i kako da zaštite one najranjivije, ali i da da sačuvaju mentalno zdravlje, koje je veoma važno u svim, a posebno u kriznim situacijama.

„Iako epidemija virusa traje već mjesecima, čini se da nismo naučili osnovne lekcije i kako da se adaptiramo na ove nove i izazovne okolnosti. Zato se kontinuirano trudimo da informišemo građane o ovoj temi i podsjećamo na osnovne preporuke. Posljedice našeg ponašanja ne osjećamo samo mi sami, nego i naše uže i šire okruženje, a posebno oni koji su najugroženiji, i zato ne smijemo biti neodgovorni, posebno jer se od nas ne traži mnogo“, poručuju iz Crvenog krsta.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još