Voda sa Mareze nije za piće

 Voda sa Mareze nije za piće

Foto: Pixabay

Obilne padavine na području Podgorice izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza, a iz podgoričkog Vodovoda je saopšteno da su današnji rezultati fizičko hemijskih analiza vode pokazali povećanu mutnoću.

“Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, korisnici koji se snabdijevaju vodom sa ovog izvorišta treba da koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl.). Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom (sadržaj hlora 0,35-0.4 miligrama po litru)”, saopšteno je iz Vodovoda.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.

“Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada. Labaratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost”, navode iz Vodovoda.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja