Voda sa Mareze i dalje blago zamućena

 Voda sa Mareze i dalje blago zamućena

Foto: Pixabay

Analiza vode sa izvorišta Mareza pokazuju da je mutnoća u padu, ali je i dalje blago iznad dozvoljenih vrijednosti, saopšteno je iz podgoričkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

„Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje, korisnici koji se snabdijevaju sa tog izvorišta, a naročito djeca, trudnice, stari i stanovništvo sa oslabljenim imunim sisemom treba da prokuvavaju vodu  prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširanu vodu, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta)“, poručuju iz Vodovoda.

Sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju se potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.

„Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada. Labaratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost“, poručuju iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja