Vlade Divac u Podgorici: Amfilohije uspio da ujedini narod i da mu pokaže put

 Vlade Divac u Podgorici: Amfilohije uspio da ujedini narod i da mu pokaže put

Foto Portal Analitika

Bila je čast i sreća poznavati mitropolita Amfilohija. Zadnji put smo se vidjeli prošle godine u ovo vrijeme na Cetinju. Uvjek je bilo lijepo razgovarati, čuti savjete, iskustva i poruke mitropolita. Ono što je naznačajnije za mene jeste to što je u posljednje vrijeme mitropolit uspio da nas ujedini ne samo po naciji i religiji, uspio je da ujedini ljude na ovom prostoru i da nam pošalje jaku poruku kako treba da se pomažemo i da gradimo naše društvo zajedno, kazao je proslavljeni košarkaški as Vlade Divac gostujući u programu Radija “Svetigora”.

On je istakao da mu se ukazala prilika da danas dođe u Podgoricu i da mitropolitu oda počast u hramu Hristovog vaskrsenja koji je on svojim trudom i zalaganjem podigao

Na pitanje kako je srpski narod u Sjedinjenim Američkim Državama prihvatio vijest o smrti mitropolita Amfilohija Vlade Divac je kazao:

“Svakako su svi tužni, ali treba biti i radostan što smo imali tu mogućnost da živimo u vremenu sa čovjekom kakav je bio mitropolit Amfilohije i naučiti dosta od njega“, kazao je Divac.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja