Vlada formirala Savjet za borbu protiv koronavirusa

 Vlada formirala Savjet za borbu protiv koronavirusa

Foto: Gov.me

Vlada je formirala Nezavisno stručno tijelo za borbu protiv koronavirusa na čijem čelu je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Cilj je sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom COVID-19 na teritoriji Crne Gore.

Članovi Savjeta su: ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić i epidemiolog dr Igor Galić.

Zadatak Savjeta je da, na osnovu izvještaja Instituta za javno zdravlje Crne Gore, posebne komisije Ministarstva zdravlja i zdravstvenih ustanova, priprema i dostavlja Ministarstvu zdravlja, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i drugim relevantnim međunarodnim tijelima izvještaje o ispunjenju obaveza koje je preuzela Crna Gora za odstranjivanje i sprječavanje zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom COVID-19, u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, Evropske komisije i ECDC, saglasno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još