Više tužilaštvo izviđa nestanak Miličkovića

 Više tužilaštvo izviđa nestanak Miličkovića

Nakon što je pronađeno zapaljeno vozilo koje je, prema nezvaničnim informacijama, koristio Ivan Miličković, Više državno tužilaštvo fomiralo je predmet povodom nestanka tog mladića. U toku je izviđaj slučaja, nakon čega će se znati da li se radi o nekom krivičnom djelu čija je eventualna žrtva nestali mladić, piše Dan.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom nestanka I.M, a na osnovu spisa Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koji su dostavljeni ovom tužilaštvu. Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg će se preduzeti sve neophodne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nestanka ovog lica i da li u konkretnom slučaju postoje elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva”, odgovorila je Lepa Medenica, državni tužilac i portparol podgoričkog VDT-a.

Podgorička policija je 17. aprila u kučkom selu Koći pronašla zapaljeni automobil Ivana Miličkovića (35), potvrđeno je tada Danu iz Uprave policije.

Za Miličkovićem je prije više od dvadeset dana pokrenuta potraga, kada je porodica prijavila njegov nestanak.

“Prijavljen je nestanak, nakon čega je obaviješteno i Više državno tužilaštvo, koje se izjasnilo da za njih nema ništa, pa je osnovna državna tužiteljka koja je bila dežurna na dan prijavljivanja tražila listing, što je Osnovni sud odobrio za krivično djelo otmica iz naše nadležnosti. U međuvremenu je pronađeno zapaljeno vozilo nestalog Miličkovića, pa je vještak izašao na lice mjesta. Tog dana policija opet obavještava Više tužilaštvo, međutim, dežurna tužiteljka kaže da je zovnu kad nađu tijelo, iako je već bilo prošlo 20 dana od nestanka ili otmice, što znači da je to njihova nadležnost, budući da ako se neko sakrije, to nije krivično djelo.

Nakon njihovog izjašnjenja (službena zabilješka Centra bezbjednosti), policija osnovnoj tužiteljki, a ona sudiji za istragu dostavlja predlog za mjere tajnog nadzora za krivično djelo otmica iz člana 164 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZCG. Međutim, sud izjavljuje neslaganje, što potvrđuje i vijeće, jer se radi o krivičnom djelu koje sudi Viši sud, pa je ODT spise dostavilo na nadležnost Višem tužilaštvu”, saopštio je osnovni državni tužilac i portparol podgoričkog ODT-a Vukas Radonjić.

Nadležni su obavili uviđaj na mjestu gdje je vozilo pronađeno, a izuzeti tragovi poslati su u Forenzički centar na vještačenje.

Zasad nije poznato na koji način je došlo do zapaljenja vozila. Nezvanično, u pitanju je automobil marke „pasat CC“ registarskih tablica PGGJ-133.

Ivan Miličković je posljednji put viđen ispred svoje kuće u Zagoriču 27. marta, oko 18.30. U tom trenutku bio je u crnoj trenerci i crvenoj jakni.

Tokom dosadašnje potrage za nestalim mladićem policija je pretražila uži i širi dio Podgorice, a pogotovo mjesto gdje je posljednji put viđen. Takođe, pregledani su i određeni snimci sa nadzornih kamera.

Građani, ukoliko imaju saznanja, da pozovu policiju

Kako je ranije objavljeno u medijima, Miličkovićevo kretanje zabilježile su nadzorne kamere na Zlatici desetak minuta nakon što je izašao iz kuće.

Mediji su ranije objavili da je Miličkovića toga dana neko zvao da hitno izađe, što je on učinio oko 18.30. Pošto se nije vratio kući, porodica je narednog dana prijavila policiji njegov nestanak.

Mobilni telefon mu je bio ugašen, što, kako je porodica saopštila medijima, nije uobičajeno za njega.

Porodica, prema ranijim izjavama, nema saznanja da ovaj mladić ima problem i moli sve koji imaju neka saznanja da im pomognu da ga pronađu.

Apeluje se na građane da pozovu policiju ukoliko imaju neka saznanja.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još