Vešović: Investicije na Starom aerodromu vrijedne blizu 20 miliona

 Vešović: Investicije na Starom aerodromu vrijedne blizu 20 miliona

Foto: PG Biro

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović obišao je danas gradilište novog Bulevara Veljka Vlahovića na Starom aerodromu, gdje je konastatovao da se ova važna investicija u saobraćajnu infrastrukturu realizuje u skladu sa planiranom dinamikom, saopšteno je iz Glavnog grada.

On je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je gradska uprava ostvarila u godini na izmaku, potencirajući da je realizacija ambiciozno postavljenog budžetskog plana premašila očekivanja, što je stvorilo preduslov za nesmetanu realizaciju kapitalnih investicija, ali i za obezbjeđenje i unapređenje pojedinih servisa i sadržaja koje život u Podgorici čine ugodnijim i ljepšim.

“Kao zamjenik gradonačelnika kome je osnovna preokupacija kapitalni razvoj grada, u okviru kojeg su, svakako, jedan od prioriteta investicije u saobraćajnu infrastrukturu, mogu da kažem da sam ponosan ostvarenim rezultatima. Iako smo uglavnom bili fokusirani na periferiju Podgorice, polazeći od cilja da se tranzitne rute pretvore u saobraćajnice bulevarskog karaktera, nijesmo zapostavili ni gradske bulevare. Vjerujem da ovaj projekat i ova investicija ubjedljivo svjedoči o tome jer danas u društvu naših partnera iz Uprave javnih radova i kompanije „Tehnoput”,  koja izvodi radove na Bulevaru Veljka Vlahovića, svjedočimo dinamičnom i kvalitetnom izvođenju radova”, saopštio je Vešović. 

Bulevar će biti dug dva kilometra i imaće šest saobraćajnih traka. Na pojedinim dionicama biće širok blizu 50 metara. 

“Ovo nije jedina investicija u  saobraćajnu infrastrukturu na ovom mikrolokalitetu. Nedaleko odavde gradimo i Zmaj Jovin bulevar koji je vrijedan 1,6 miliona eura, a takođe, u neposrednoj blizini ove lokacije zajedničkim naporima privodimo kraju realizaciju investicije u Dom za stare, tako da su ukupne investicije na ovom prostoru blizu 20 miliona eura”,  istakao je.

Poručuje e da se ovim ne zaustavljaju ambicije gradske uprave kada je u pitanju unapređenje saobraćaja u  Podgorici. 

“Nove saobraćajnice povećavaju frekvenciju saobraćaja, ali naša je želja da smanjimo saobraćajne  gužve kroz projekat modernizacije javnog prevoza i u tom cilju ćemo raditi tokom naredne godine. Plan nam je da obezbijedimo nove autobuse ali jednako tako da  poboljšamo i saobraćaj u mirovanju kroz izgradnju novih parking prostora u modelima javno-privatnog partnerstva, koje u upravi Glavnog grada već razvijamo”, kazao je Vešović.

Izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića počela je krajem oktobra, rok za završetak radova je 30 mjeseci, a ukupna vrijednost investije je 4,6 miliona eura.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još