Veliki uspjeh učenika Mašinske škole: Dvije medalje na državnom takmičenju u robotici

 Veliki uspjeh učenika Mašinske škole: Dvije medalje na državnom takmičenju u robotici

Foto: Detalj sa takmičenja

Veliki uspjeh zabilježili su učenici Srednje stručne škole “Ivan Uskoković“, osvojivši prvo i treće mjesto na državnom takmičenju u robotici.

Na takmičenju je učestvovalo sedam ekipa iz Crne Gore i svi su pokazali sjajne rezultate.

Srednja stručna škola “Ivan USkoković” iz Podgorice je na takmičenju učestvovala sa dva tima u kojima su bili učenici drugog i tećeg razreda Obrazovnog programa Tehničar mehatronike.

Ekipu Mahatronci 2 predstavljali su Aleksa Lekić i Bogdan Vušurović sa mentorom Srđom Kostić i na takmičenju su osvojili prvo mjesto. Ekipu Mehatronci 1 predstavljali su Ilija Dulović I Bogdan Mujović sa mentorom Anom Kosović i na takmičenju su osvojili treće mjesto.

f
Detalj sa takmičenja

Takmičenje je sprovedeno u organizaciji Mašinskog fakulteta iz Podgorice, Unverziteta Crne Goe i Edutus Univerzitet iz Mađarske 22. decembra.

Takmičenje je ujedno predstavljalo i kvalifikaciju za Svjetsku olimpijadu robotike. 

f
Nagrađene ekipe

Iz Mašinske škole napominju da je takmičenje sprovedeno onlajn i u skladu sa preporukama zaštite zdravalja.

U Srednjoj stručnoj školi “Ivan uskoković“ Podgorica, realizuju se obrazovni programi blisko vezani za savremene trendove robotike i vještačke inteligencije.

Kroz redovnu nastavu i vannastavne aktivnosti uz podršku nastanika mentora učenici razvijaju svoje digitalne kompetencije i ulaze u svijet robotike, svijet budućnosti.

“Veliku podršku pripremi učenika za takmičenje pružila je prof. Marina Mijanović sa Mašinskog faklteta u Podgorica. Interesovanje učenika je veliko, a izvjesno je potreban i veliki trud mentora da u ovim uslovima naprave tako sjajne rezultate. Škola, takođe čini napore, uz pmoć Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, da obezbijedi savremena stredstava za razvoj učeničkih kompetencija“, kazala je profesorica matematike Ana Kosović.

f
Sa takmičenja

’’Sigurni smo da će naši učenici nastaviti da postižu sjajne rezultate a očekujemo i nove generacije čenika koji će upisati Srednju stručnu školu „Ivan Uskoković“ Podgorica i uključiti se svijet robotike’’, saopštila je ona.

Svjetska organizacija WRO objavila novi zadatak i takmičenje je po planu u junu 2021.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još