Uskoro treća traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog

 Uskoro treća traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog

Foto: PG Biro

Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada izradio je projekat pretvaranja treće trake na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u namjensku traku za javni i taksi prevoz. Obilježavanje trake počeće tokom ovog mjeseca, a naknadno će biti ugrađeni i montažni ivičnjaci u istu svrhu, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ovo je, kako navode, još jedan od načina da se motivišu sugrađani da što više koriste ove vidove transporta i u skladu je sa onim što su dobre prakse gradova u regionu i šire.

„Takozvane žute trake za autobuse, tramvaje i taksije su prisutne skoro u svim velikim gradovima, i najčešće se nalaze uz desni ivičnjak, kako bi obezbijedile direktan ulazak putnika sa trotoara u vozilo. Osim toga, ovo je još jedan korak bliže realizaciji svih ciljeva zacrtanih kroz najvažniji dokument iz oblasti saobraćaja u Glavnom gradu – Plana održive urbane mobilnosti“, saopštili su iz Glavnog grada i dodali:

„Podsjećamo, prethodno se, zahvaljujući izgradnji savremene telekomunikacione infrastrukture, radilo na povezivanju svjetlosne signalizacije – semafora na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog sa nadzornim centrom, a za tu svrhu nabavljena je potrebna oprema u iznosu od 38.689,75 eura. Na taj način omogućeno je centalizovano upravljanje semaforskim uređajima koje se odvija u realnom vremenu i uključuje osam raskrsnica duž cijelog Bulevara Svetog Petra Cetinjskog.“

Na bazi postojećih signalnih planova, kao su saopštili, puštena je linijska koordinacija  rada semaforskih uređaja, pri čemu su oba smjera -smjer iz pravca Bloka 5, odnosno smjer iz pravca Starog aerodroma skoro podjednako tretirani kao prioritetni.  

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja