Uskoro nova parkovska površina u nastavku Ulice II crnogorskog bataljona

 Uskoro nova parkovska površina u nastavku Ulice II crnogorskog bataljona

sastanak gradonacelnika sa mjestanima Zagorica

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, sastao se sa predstavnicima građana dijela Zagoriča koji su pokrenuli inicijativu za izgradnju dječijeg igrališta i sportskog poligona u nastavku Ulice II crnogorsog bataljona. 

Na sastanku je od strane pejzažnog arhitekte gradskog Zelenila prezentovan cjelokupni projekat koji će se realizovati na površini od 1.400 kvadratnih metara, umjesto na prvobitno planiranih 500 kvadrata.

Gradonačelnik Vuković je tom prilikom pozdravio ovu inicijativu ističući da su građani najvažniji partneri gradske uprave. On je izrazio zadovoljstvo jer građani Podgorice pozitivno reaguju na ono što vide u dvorištima svojih zgrada, dodajući da je Zelenilo ove godine plasiralo novi projekat uređenja zelenih površina u saradnji sa skupštinama etažnih vlasnika za koji vlada veliko interesovanje građana Podgorice.

Predstavnici građana tog dijela Zagoriča su izrazili spremnost da združenim snagama, sa zainteresovanim donatorima, daju finansijski doprinos uređenju ove javne površine, poručujući da se taj novac smatra dodatnim podsticajem za oplemenjivanje i uljepšavanje ovog prostora.

Podsjećamo, Gradsko preduzeće Zelenilo, počelo je da izvodi radove na izgradnji dječijeg igrališta koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine.  Vrijednost investicije za dječije igralište je 85.000 eura, a uz to će biti izgrađen i novi sportski poligon vrijednosti oko 40.000 eura, sa ogradom i novom LED rasvjetom. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još