Uprava policije zabranila protest ugostitelja

 Uprava policije zabranila protest ugostitelja

Foto: FOS Media – arhivska fotografija

Predstavnik Udruženja ugostitelja Crne Gore Momo Sladaković saopštio je da je Uprava policije danas donijela rješenje kojim se zabranjuje održavanje skupa zakazanog za utorak, u 12 sati, zbog novih mjera Ministarstva zdravlja.

„Pomenuto rješenje je nezakonito, između ostalog, jer je donijeto na osnovu mjera koje su stavljene van snage, pošto je važećom Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa propisana u članu 1 stav tačka 17 ,,zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima (javne priredbe, sportski, politički, kulturnoumjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije), osim stručnih, naučnih, radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje propisanih mjera“, kazao je Sladaković.

Dakle, javna okupljanja, kako tvrdi, nijesu zabranjena.

„Povodom ovog rješenja podnijeta je tužba Upravnom sudu radi poništaja istog. Očigledno je i da se na ovaj način ugostiteljima pokušavaju uskratiti ustavom zagarantovana prava, prije svega na rad, a onda i na mirno okupljanje“, poručio je Sladaković, prenosi Pobjeda.

Ugostitelji su planirali da protest održe ispred zgrade Vlade.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još