UP: Apel vozačima da vožnju prilagode uslovima na putu

 UP: Apel vozačima da vožnju prilagode uslovima na putu

Foto: FOS Media

Imajući vidu najave Zavoda za hidrometeorogiju i seizmologiju o nepovoljnim vremenskim i metro uslovima, koji će narednih dana zahvatiti CG, iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja Uprave policije, skreću pažnju vozačima, da najavljena meteorološka situacija, može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

„Još jednom podsećamo vozače, da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano, da u periodu od 15.novembra do 1.aprila, sva vozila kategorija M i N (vozila za prevoz putnika i vozila za prevoz tereta) koja učestvuju u saobraćaju za vrijeme zimskih uslova (sniježnih padavina ili kad se na kolovozu nalazi snijeg, led ili poledica) moraju NA SVIM TOČKOVIMA imati pneumatike za zimsku upotrebu. 
Takođe, Naredbom o vremenskom periodu i putu odnosno djelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, u periodu od 15 novembra do 1 aprila, BEZ OBZIRA da li na tom putu postoje zimski uslovi“, saopšteno je iz UP.

Policijski službenici će kroz pojačanu prisustvo na putnim pravcima, ali i kontrolu učesnika u saobraćaju u dijelu posjedovanja zimske opreme na vozilima, nastojati da obezbijede nesmetano i sigurno odvijanje drumskog saobraćaja.

„Još jednom apelujemo na vozače, da strpljivom vožnjom, prilagođenom meteo i uslovima na putu, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju“, navode iz UP.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja