Uhapšen pripadnik Vojske: Sumnja se da je dio kriminalne grupe

 Uhapšen pripadnik Vojske: Sumnja se da je dio kriminalne grupe

TVCG

Pripadnik Vojske Crne Gore (VCG) A.S. uhapšen je i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je postao član kriminalne grupe koja je planirala ubistva glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog državnog tužioca Saše Ćađenovića i policijskih službenika.

To je saopšteno na zajedničkoj konferenciji za novinare Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) I Uprave policije. javlja agencija Mina.

Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je da SDT sprovodi istragu protiv više osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije

On je naveo da je SDT nastavilo sa preduzimanjem mjera i radnji iz nadležnosti i došli do dokaza da je pripadnik te kriminalne grupe, osim A.S, postao i B.P.

A.S, kako se sumnja, prihvatio da za potrebe kriminalne organizacije prenosi novac, odaje informacije o borbenom stanju VCG, objašnjavao kako se prilikom povrataka iz misija može prenijeti oružje jakog ubojnog sredstva.

“Imamo dokaze da je ta osoba prenosila mobilne telephone, drogu, nabavljala, prenosila i davala oružje, municiju i eksploziv”, naveo je Turković.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još