Uhapšen Gile Stanišić: Osumnjičen da je kidnapovao maloljetnika

 Uhapšen Gile Stanišić: Osumnjičen da je kidnapovao maloljetnika

Foto: FB

Radoslav Gile Stanišić uhapšen je jutros nakon kraće potrage po prijavi sedamnaestogodišnjaka kojeg je juče kidnapovao i uz prijetnju pištoljem tražio da mu dostavi kriptovani telefon koji je navodno imao u svom posjedu, saznaje Pobjeda.

Prema navodima prijave policiji u koji je Pobjeda imala uvid, sedamnaestogodišnji Podgoričanin sinoć se oko 17 časova telefonom dogovorio sa prijateljem Stefanom Popovićem da se vide.

Kada je izašao iz kuće, ispred ulazne kapije je bio parkiran crni Audi A8, zatamnjenih zadnjih stakala iz kojeg je sa zadnjeg mjesta izašao njegov drug S.P. a sa mjesta vozača izašao je (Gile Stanišić) momak, u crvenoj jakni, smeđe kose i mršavije građe, kojeg nije poznavao lično ali je za njega znao iz javnosti.

– Tada mi je prišao Stefan i rekao ,,Ulazi u auto“ nakon čega me je uhvatio za nadlakticu, dok mi je drugom rukom spustio glavu i ubacio me u audi. Momak u crvenoj jakni je cijelo vrijeme stajao iza mog druga i gledao šta se dešava a potom sjeo za volan – navodi se u izjavi koju je maloljetnik dao u policiji.

Sedamnaestogodišnjak je kazao da su u automobilu pored njemu nepoznatog momka i Stefana bili njegov brat od strica M.V. i još dva mladića.

– Moj brat od strica mi je tada pokazao na momka za volanom i kazao ,,ovo je Gile“. Gile se okrenuo prema meni i pružio mi ruku i predstavio mi se nakon čega sam ga pozdravio riječima ,,dobro veče“ – ispričao je sedamnaestogodišnjak.

Automobilom su se sa Mutrovine prevezli do Gileve kuće u Zagoriču.

– Dok smo se vozili Gile je zatražio da mu predam kriptovani telefon na šta sam mu odgovorio da ne znam ta je kriptovani telefon. ,,Nemoj da lažeš, tu ti je brat, znam da ti je kući telefon. Dobio si ga prije dva tri dana. Prošpijali su te“. Negirao sam sve jer nisam znao o čemu se radi zbog čega mi je Gile sugerisao da se ljepše ponašam – tvrdi sedamnaestogodišnjak.

Pošto su stigli su se parkirali u garaži Gileve kuće svi su izašli iz automobila a Gile je ušao u kući i vratio se sa pancirom na sebi i u lijevoj ruci je držao veći pištolj crne boje.

– Tada mi je rekao ,,ako mi ne daš noćas telefon, mogu svašta da uradim, da učinim nešto da te ne nađu, sjutra te neće biti. Znam gdje živiš, znam s kim se družiš, tuda te špijaju“. Svo vrijeme dok mi je šprijetio, Gile je sa udaljenosti od ola metra u ruci držao pištolj, uperen ka meni – ispričao je sedamnaestogodišnjak.

Maloljetnik je naveo da je Stanišić prijetio i njegovom drugu N.V. govoreći da su njega već pokušali da ubiju ali nijesu uspjeli ali da će se on postarati dase to desi.

Sa prijetnji po život, Stanišić se vratio na temu o kriptovanom telefonu a amaloljetnik mu je obećao da će mu donijeti kriptovani telefon uz obećanje da neće pobjeći, plašeći se za svoj život.

Stanišić je Popoviću dao pištolj sakojim su sedamnaestogodišnjak, njegov brat od strica i Stanišić ušli u audi A3 plave boje.

– Na putu do moje kuće nijesmo razgovarali. Rekao sam im da se parkiraju na poligonu u blizini kuće. Čim sam izaša izašao iz automobila otrčao sam do kuće mog druga N.V. kome sam ispričao sve što se desilo a potom sam pozvao policiju – kazao je maloljetnik.

Policija je ubrzo došla po sedamnaestogodošnjaka i povela ga do podgoričke zgrade policije gdje je saslušan u prisustvu majke. Za vrijeme saslušanja, sedamnaestogodišnjak je nekoliko puta dobio poziv od druga Popovića koji ga je pitao kada će donijeti telefon i da ga čekaju u kući brata od strica.

Sedamnaestogodošnjak je pred policijom ustvrdio da ne zna o kojem kriptovanom telefonu se radi i da ima samo jedan telefon koji koristi i koji nije kriptovan. Stanišić je od ranije poznat policiji, a hapšen je zbog iznude i nasilničkog ponašanja.

Njemu je u junu ukinut pritvor u kojem se nalazio zbog sumnje da je u periodu od 2011. do 2014. godine angažovao dvojicu, tada maloljetnika Stefana Popovića i Radosava Miloševića da zapale ukupno pet vozila „Vijesti“.

Popović i Milošević su uhapšeni u aprilu, a policija je od tada tragala za Stanišićem koji je očigledno u jeku pandemije uspio da pobjegne u Srbiju.

U noći između 13. i 14. februara 2014. uništeno je vozilo „Vijesti“ kada je saopšteno da je tada nepoznati muškarac oko 2:25 časova polio benzinom i zapalio službeni „nisan“, koji je bio parkiran ispred zgrade na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića na Tuškom putu u Podgorici.

Rečeno je da su kamere snimile paljenje, da napadač nije bio maskiran i da je vjerovatno riječ o muškarcu starom između 20 i 25 godina, visine oko 178 centimetara.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja